Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


Коментар на Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български представител в Европейския парламент, за Лентата.ком

 

Днес обаче е времето, когато Светият синод е длъжен да бъде на висотата на историческата отговорност, която се очаква от него. С признаването на МПЦ-ОА и превръщането на Българската православна църква в църква-майка ще бъде направена още една огромна крачка към поправянето на историческата несправедливост, извършена над българската нация, историческа памет и традиции, особено след 1912 година, когато „православните“ братя се превърнаха в „съюзници-разбойници“.

Референдумът на каталонците в Испания очаквано отвори кутията на Пандора. Очаквано, защото повечето от западно-европейските държави не са национални държави. Изградени са на основата на тяхното имперско или колониално минало. Типичен пример са Испания, Белгия, Франция, Италия. В резултат на историческите обстоятелства тези държави имат на своите територии множество различни области, региони или анклави, чиито исторически вражди тлеят. Или са си направо хлабави федерации, какъвто е случаят с Белгия, например, където фламандци и валонци избягват даже да си говорят. Да не изброявам и останалите банални случаи.

2017-10-13 23:30 | коментара

Признаването на българското национално малцинство в Албания, от албанското Народно събрание е исторически момент.

В специален коментар за glasove.com евродепутатът Ангел Джамбазки

Агенциите на ЕС са самостоятелни юридически лица, не са част от институциите и са създадени, за да изпълняват възложените им задачи, основани на общностното право. Агенциите на ЕС биват няколко вида – децентрализирани, агенции по обща сигурност и отбрана, изпълнителни агенции, агенции по Евроатом, други агенции.

2017-08-01 15:35 | коментара

На ден Илинден 1903-та година (20-ти юли по „стария“ и 2-ри август по „новия“ календар) избухва Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание на българския народ, останал под турско робство в Османската империя след Берлинския договор.

2017-07-05 20:59 | коментара

Тълпа от цигани, въоръжени с брадви, колове и лопати, нападна малолетни деца, треньорите и родителите им. Не е новина, нали?

2017-05-31 19:24 | коментара

Няма лъжа, няма измама - грантовите соросоиди обявиха война на българската носия. Да се смееш ли, да плачеш ли. Цели три грантови клозета публикуват текстове срещу носенето на носии.  

2017-02-28 10:51 | коментара

От няколко дни в редица български медии се прокрадва информация за ударно подаване на заявления за гласуване от Турция. И това е огромен проблем. Защото е недопустима намеса на все по-враждебна и агресивна Турция в нашите вътрешни работи.