Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


2017-01-04 19:50 | коментара

Новата 2017 година започна с „новината“, че първото новородено в България дете се казва Динко.

Заедно с колегите си от групата на Европейските консерватори и реформисти д-р Юси Халла-ахо (Финландия), Андерс Вистисен (Дания), Козма Злотовски (Полша), Улрике Трибезиус (Германия) и Бернд Кьолмел (Германия) организирахме конференция на тема „Миграционна политика и граничен контрол“, за да задълбочим диалога, да обменим мнения, добри практики и да обсъдим мерки за ефективно справяне с миграцията и засилване на граничния контрол.

2016-10-26 21:51 | коментара

Тази поговорка използва министърът на образованието, за да мотивира идеята си деца от цигански произход да получават стипендии от по 30 евро, ако имат успех, по-голям от 3.50. Само за информация, останалите български деца получават стипендия за отличен успех, над 5.50, в размер на около 30 лева, тоест два пъти по-малко.

2016-09-13 19:12 | коментара

Заглавието и текстът са на т.нар. „медия“ „Дойче веле“, всъщност крайно либерален пропаганден сайт. От тези, които подсмърчат за свободата на словото, но не се свенят да преиначат брутално интервюта, текстове и прочее и да правят най-долни внушения и откровени лъжи, достойни за някаква блестяща анти-наградата за не-журналистика, „Кафява торта“ например.

Вярвам, няма читател, който де не е чувал, слушал, чел, че и разказвал страховити легенди за Крали Марко, наред юнак, защитник на християните, смелия боец срещу османските турци.

2016-08-30 22:08 | коментара

Слушах днес как председателят на ДСБ, партия част от Реформаторския блок, се „изока“ по темата „Турция-мигранти-ЕС-Меркел“ със следната реплика: "Европейската политика не е да се подчиниш на Меркел. Да не сме им роби на тези европейски лидери? Меркел не е господарка на Европа. В опитите си да играе господарка на Европа тя направи доста грешки".

Тежката шизофрения в така наречената „традиционна“ десница по отношение на турския диктатор Ердоган придобива все по-екстравагантни форми на изява.

2016-08-10 19:28 | коментара

Според информационната страница "ОФнюз" заместник-председателят на Народна Партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Касим Дал е присъствал на многомилионния митинг в подкрепа на Реджеп Таийп Ердоган в Истанбул вчера.

Атентаторът от Анбсах е бил в България от есента на 2013 г. до средата на 2014 г.