Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


Незаконни права за циганите, дискриминация над българите. С любезното съдействие на БСП, ДПС и кворумообразуващата Атака.

Узаконяването на циганските катуни е напълно неприемливо. И срамно и дискриминационно.

Намирам идеята на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и „Атака“ правителство да „узакони“ незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее за скандална, незаконна, дискриминационна и крайно неприемлива. Обидна за изрядните и съвестни български граждани. Обидна за държавата и държавността.

2012-12-12 00:00 | коментара

„Децата ни рязко изпростяват”, „Българчетата все по-неграмотни” – днешни заглавия

Без образование няма нация, няма ли нация – няма и държава

Най-голямата драма на държавата три дни – „пияната даскалица”. Бързо беше разкрита, задържана, уволнена, конвоирана от съдебна охрана с белезници (!), съдена и осъдена …

2012-12-06 00:00 | коментара

Смъртта на едно знаково възрожденско българско училище в центъра на София

Или как светите братя Кирил и Методий бяха удавени в смрад на дюнери и циганска пикня…

През месец ноември на далечната 1878 г., по инициатива и под ръководството на видния български възрожденец Никола Беловеждов, жителите на бедняшкия и предимно бежански квартал „Драс махала”, решават, с доброволен труд и оскъдните си средства, да превърнат една изоставена полуразрушена къща в училище. Година по-късно, с отварянето на 4 класни стаи и направата на обширен училищен двор, се ражда новото начално училище, приело името на първоучителите Кирил и Методий за свой символ. През 1889 г. е построена новата едноетажна сграда, специално проектирана за учебни цели, в която близо 60 години учители с възрожденски дух провеждат своите занятия. Всеотдайният труд на един от най-изтъкнатите просветни дейци и любовта към знанието и мъдростта превръщат училището в едно от най-големите културно-просветни огнища на столицата.

Незабавно…

Най-малкото, което трябва да поискаме от властта. Като българи. Защото днес турската, етническа, антибългарска и противоконституционна партия ДПС показа истинското си лице. На турска партия, защитник на турските интереси, отричаща освобождението на Кърджали и областта от турско робство, отричаща българския национален характер на населението в тези краища на Отечеството.

2012-10-21 00:00 | коментара

Циганската наглост стигна нов връх.

Снимка на трима дегенерати, гаврещи се с портрети на български национални светини, взриви социалните мрежи. Снимката е изключително показателна за отношението на огромното мнозинство цигани към България, българската нация и история и към нас – българите. Тя ясно показва огромния и непреодолим разпад на българското общество и безвъзвратното отпадане на голямата част от циганската общност от него.

2012-09-05 00:00 | коментара

Основен принцип на българското правителство към българските граждани  е „Плащайте, за да могат циганите да правят каквото си искат”. Защото от Европа така били казвали …

Това е философията и същността и на „европолитиката ”, и на националната такава в България по отношение на циганите. Като се започне от откровено дискриминационната спрямо българското общество „Национална стратегия за интеграция на ромите”, като се мине през избуяващите тук-там намерения да бъдат строени от държавата 

2012-07-20 00:00 | коментара

Абсолютният провал на властта по темата национална сигурност

В деня, в който в София пристигна, вероятно най-катастрофалният и най-унизителният за властта евродоклад, който изобщо някога е получаван от държава-членка на ЕС, в България се случи далеч по-страшно събитие. Връзката оставям на любителите на световния заговор. Събитие, което ще промени завинаги измамната илюзия, че сме „остров на стабилност”, че сме защитени от фронта на новата асиметрична война – слепия ислямски терор.

„Малкия дявол”, „Добре че Господ ни пази”, „Чукайте на дърво”, „Разминахме се” …

Все заглавия, цитати, изявления и коментари около земетресенията тази нощ. Заедно с пороя от безумни и/или паникьорски коментари из социалните мрежи около часовете на трусовете. Което само показва, че авторите им, вместо да си спасяват задниците, вилнеят  из мрежата, „споделяйки” емоции, размисли и страсти по темата.

Вярно е – разминахме се. Засега. На фона на алчното строителство, на самодейните преправяния и преустройства на стени, фасади и цели сгради цяло чудо е, че пораженията са само паднали комини, мазилки и напукани стени.

2012-05-22 00:00 | коментара

Раздайте патрони…

Иначе тежката, скотска, но системна и нарастваща „битова” престъпност ще доубие и без това полумъртвата ни нация … с кирки, лопати, ножове – по ниви, дворове, села и паланки …

Защита на собствеността,честта и живота на обикновения българин очевидно –  не – направо очевАдно, няма. Правосъдие и справедливост за обикновените българи очевидно също няма. Само един бегъл поглед през новините от последните десет дни, седмици, месеци, години ясно доказва това. Вълна от черни новини – за бити, убити, клани, мародерствани, грабени, душени българи – млади, възрастни, всякакви. И отвсякъде – от Бургаско, Пловдивско, Плевенско, Врачанско – едни и същи черни новини.