Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


2010-10-05 00:00:00 | коментара

Този текст е посветен на летците-изтребители, храбри български орли, загинали в жестоките въздушни боеве над София с англо-американските бомбардировъчни армади. Текстът е провокиран от открития на 4 октомври паметник на загиналите в България американски войни през Втората световна война.

Двете ни възможности. Според мен. Бегъл преглед на вчерашния печат упорито и стройно формулира „дилема”. Първо – френският посланик се „изока” (бел.авт. – по литературната класика). Попита най-сетне къде са парите, които двадесет години „Европа” праща и плаща за „интеграцията” на циганите ни. 

Това ми хрумва като гледам електронните анкетни карти на Националния статистически институт, посветени на „пробното” преброяване на населението в България. Преди истинското такова догодина. Доказателствата за горното твърдение са в графите „етнос” и „език”. 

2010-07-09 00:00:00 | коментара

В неделя в София, на границата между Факултета и Овча купел тълпа от поне 50 цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи в двора на къщата им и закла 25-годишния Боби Райнов. Чисто битово. С брадвите. Това не е расистко или етническо убийство. Расистко е българин да се възмути в градския транспорт, че контрольорите подминават циганите мълчаливо. А те ги подминават, за да не получат някоя брадва в тила. Чисто битово. Този възмутен българин е расист и ксенофоб.

2009-11-27 00:00:00 | коментара

На 27 ноември 1919 г. в Ньой за пореден път България е унизена. За пореден път от нейната територия са откъснати изконно български земи изцяло населени с българско население. От нашата Родина бяха откъснати земи в Кулско, Трънско, Царибродско и Босилеградско.