Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Блог


Източник: „Новинар”

В отговор на тази жалка про-гей-прайд ода…

Всъщност, зависи от кръга, в който се движиш, Зафиров.

2011-06-14 00:00:00 | коментара

Хафъзов и Сидеров в борба за приза „Ван дер Любе”.

Така се казваше, доколкото помня един отвратителен, оплювачески, антибългарски филм, посветен на възродителния процес, правен в зората на зараждащата се толерастия (по Калинов) в началото на 90-те.

Парадоксално, но се оказа че и низостта и мерзостта имат своя връх. И очаквано, имат постоянен адрес в Белград. Ако наглостта имаше националност, тя със сигурност днес щеше да има сръбски паспорт. Сръбската власт се опита да забрани на българите в Западните български покрайнини да отбележат годишнината от обесването на Апостола на българската свобода. Българи, които са попаднали не по своя воля под сръбска окупация.

Прочее, тази окупация е незаконна, още от 1919 година. Когато сърбите нахлуват в българските земи, преди да дочакат демаркацията на граничната линия, дори по клаузите на Ньойския диктат.

Тези дни „Софийска вода“ поиска от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) 25 % увеличение на цената на водата за крайния потребител. Което прави цена от 1.92 лв. за кубик вода. Малко история – когато през 1999 г. се подписва договора за т.нар. „концесия“ с фанфари и големи обещания между Столична община и тогавашната фирма-концесионер „Интернешънъл уотър къмпани“ 

От 1-ви януари 2011 година в София официално застъпи на служба Общинската полиция. Структурно в системата на МВР, това „звено” ще бъде на пряко подчинение на кмета на Столична община. Ще има за задача охраната на обществения ред, регулирането на уличното движение в най-натоварените часове на деня, охраната на публични прояви и спортни събития, поддръжка на дейността на Столичния инспекторат и различните звена за контрол

2010-11-25 00:00:00 | коментара

Или „Мила Родино” vs „Джелем, джелем”

През 2050 г. това ще е изборът. По-скоро, през 2050 г. този избор ще е приключил в полза на известната циганска чалгия. Статистически, демографски, национално, географски – всякак. Българската държава няма да съществува. Поне не такава, каквато я познаваме.

2010-10-05 00:00:00 | коментара

Този текст е посветен на летците-изтребители, храбри български орли, загинали в жестоките въздушни боеве над София с англо-американските бомбардировъчни армади. Текстът е провокиран от открития на 4 октомври паметник на загиналите в България американски войни през Втората световна война.

Двете ни възможности. Според мен. Бегъл преглед на вчерашния печат упорито и стройно формулира „дилема”. Първо – френският посланик се „изока” (бел.авт. – по литературната класика). Попита най-сетне къде са парите, които двадесет години „Европа” праща и плаща за „интеграцията” на циганите ни. 

Това ми хрумва като гледам електронните анкетни карти на Националния статистически институт, посветени на „пробното” преброяване на населението в България. Преди истинското такова догодина. Доказателствата за горното твърдение са в графите „етнос” и „език”.