Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Общата ни история с Македония според Заев е Османското робство


2021-05-28 13:11 | коментара

Премиерът на РСМ иска да спазваме еднолично Договора за добросъседство

 

Свикнали сме на глупотевини от драгия премиер на Северна Македония Зоран Заев, но тези дни той просто счупи тъпомера на съставните му части. Една от основните точки на Договора за добросъседство между България и Северна Македония е признаването, че имаме обща история. Това е една, така да се каже, нежна формулировка, за да не се засегнат управляващите в Скопие, които са много чувствителни, но истината я знае всеки - общата история значи, че векове територията на днешна РСМ е била част от българското землище и на нея живее голям процент българско население.


Но! Заев има друго тълкувание на този термин. За него, колко жалко и тъжно същевременно, това означава, че сме преминали през общи трудни периоди, например. Общата история между България и Северна Македония било Османското робство?! Значи ние имаме обща история и с Тунис и Алжир, например. Защо тогава, Заев, не честваш Кирил и Методий заедно с Вучич, а Гоце Делчев, да кажем, с Гърция? Толкова е абсурдно, че буди огорчение! Огорчение, че коминтерновските тези още се пробутват не само на България, но и на Европа!


Господин премиерът македонски очаквал отговорност от нас, тъй като имаме задължение в Договора за непрекъсната подкрепа и съдействие на РСМ. Чудесно, но нима очаквате в изпълнение на тази точка да Ви подкрепим, например, за това, че си сътрудничехте с псевдоинститута и фабрика за медийна помия IFIMES, който ни засипа с лъжи и плювни? Или да Ви подкрепим, че пращате УДБА на хора, четящи български книги, че Ваши граждани палят български знамена? Държите на договора точка по точка ли, драги? Кажете ми тогава Вие, като министър-председател, кои точки от член 1 изпълнихте? А от член 4, 5, 7, 11? Не само че не изпълнихте, а и грубо нарушихте!

 

Ангел Джамбазки