Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Македонец посегна на паметник на Хан Аспарух


2021-06-01 15:50 | коментара

 

Избива ли омразата към България вече и в агресия към националните ни светини?

 

Скандално, гнусно и недопустимо! Някакъв пореден маргинал, този път мъж от Северна Македония, си позволява да събори паметника на Хан Аспарух в град Левски и да разруши част от него. Местните хора твърдят, че мотивът на този самозабравил се палячо е омраза към всичко българско. О, каква изненада! След като ежедневно се бълва омраза към България от страна на югоносталгичната пропаганда в РСМ, то това дава своите резултати. Ето такива грозни актове, уважаеми, води цялата тази ненавист, която ежедневно се излива срещу всичко българско. За да си позволиш да поругаеш национален паметник, трябва да си много дребно и жалко човече, което няма капка останало достойнство. 

 

Апропо, поругаването на личности и символи на националното ни достойнство, се превърна в често срещана новина, актуална ден-два, след това позабравена. Без значение от етнос или народност, гаврите с национални герои и светини идват в повече на българското общество. Всяко едно посегателството върху какъвто и да било паметник или паметен знак в България трябва да бъде посрещано със строги наказания и категорична обществена нетърпимост. И този път полицията знае самоличността на извършителя, затова отблизо ще следя дали органите на реда ще си свършат работата.

 

Паметникът на Хан Аспарух в град Левски е съграден с даренията на много достойни българи, а арогантното поругаване на светинята заслужава съответното жестоко наказание. Присъединявам се към искането на местните хора в град Левски и настоявам да бъде изяснено дали този човек има и българско гражданство. Защото, ако е така, то трябва незабавно да му бъде отнето. И днес ми се струва, че когато някой от синовете на Майка България бъде използван за евтина слава, общественото възмущение е с кратък срок на годност. Така, ако останем безучастни към подобни гнусни деяния, един ден ще разберем от медиите, че българският дух е ферментирал, а „пиянството на един народ“ се е превърнало в социално вегетиране. Такива постъпки не бива да бъдат подценявани. Защото с тях започва разпадът на нацията. А с толерирането им – разпадът на държавността.

 

Ангел Джамбазки