Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Особеностите на един “Троянски кон” в ЕС


2021-06-02 10:08 | коментара

Дипломатите на ЕС да се запознават повече със свидетелските разкази на хора с българско самосъзнание в Северна Македония

 

Нашият сънародник от Северна Македония Владимир Перев с безпощадна оценка за ситуацията в Северна Македония. Той правилно посочва, че влизането на Северна Македония в Европейския съюз в този момент ще бъде Троянският кон на Русия в него, с цел разлагането и унищожаването му. Така че, всяко отлагане на приема на Македония, което минава през разрешаване на конфликта с България, всъщност е положително за целостта и демократичните ценности на ЕС. Нещо, което повтарям пред колегите си в Брюксел от дълго време.

 

Сега го казва и човек “отвътре”, човек който живее в Северна Македония и от години изпитва на гърба си репресиите върху себе си, заради това че е с българско самосъзнание. Човек, който познава особеностите и манталитета в РСМ. Припомням, че Владимир Перев бе уволнен от Македонската национална телевизия, заради пробългарските си прояви. Негов баща е Харалампи Перев. Български офицер, служил в Българската армия и през двете световни войни. Съветвам дипломатите на ЕС да се запознават повече със свидетелските разкази на такива хора.

 

Много точно и конкретно Перев е обяснил вътрешнополитическата ситуация в РСМ. И основният фактор, който действа там – бившите комунисти, претворени в днешни демократи, които смятат, че единственият изход на Македония е в единството с Белград и Русия. За тези хора няма ЕС, единственият съюз, издигнат в култ за тях, е този с Москва. Там те са верни до последно. Точно както беше издигнат в култ Тито. И именно заради това в момента РСМ няма как да се откъсне от своята болшевишка реалност. Ето тук идва и приликата с България, уважаеми. Същите тези комунистически номенклатурни наследници действат и у нас. Подмолно, хитро и неуморно те всеки ден прокарват болшевишките си тези, в опит да манипулират цялото общество. Това са либералите, “свободомислещите” и онези, които и до днес са поддържани от Сорос. И в България има вътрешни сили, които искат тя да отстъпи от своята позиция. И тези сили нито хабят сили, нито средства във всекидневните си опити да служат на своя господар. Според Перев в България има македонска пета колона, която работи срещу българската националност и държавност и тя се финансира от държавни институции от Северна Македония. Типичен похват за Коминтерна. При условие, че това е факт, то със сигурност знаем кои са водачите на тази пета колона у нас. Това са познатите ни македонисти от софийския кръжец "Кръсте Мисирков”, сред които професори, анализатори, политолози и всякакви балкански стратези.

 

В този случай ми се струва редно да се случи нещо съвсем естествено, с оглед на събитията от последната една година, а именно: България не просто да не отстъпва от своята позиция, а напротив, да бъде още по-твърда и категорична, в името на защитата на националния интерес. И целенасочено да води политика по разобличаване на зависимостите на РСМ с нейното минало и с Белград и Москва. Защото сега не е време да мълчим, а е време да действаме!

 

Ангел Джамбазки