Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Руска агенция обяви на братята ни в РСМ: Българи сте


2021-06-04 11:59 | коментара

Истина за кръв, гнет и подмяна на национална идентичност не може да остане скрита

 

Понякога и на бунището можеш да намериш бисер. А друг път истината може да се открие там, където най-малко очакваш. Особено истината за историческата връзка между България и Северна Македония, която всички на Балканите и Европа знаят, но лицемерно рядко си позволяват да признаят. Тези дни тази истина, от която в РСМ бягат като дявол от тамян, блесна в руска агенция. При това в руска агенция, насочена към рускоговорящи страни и райони, но и към Сърбия - "ПолитНавигатор".

 

В отразената новина за еволюционните колебания на Зоран Заев тази агенция, наред с някои небивалици, казва много важна и рядко признавана истина. Особено на фона на истеричния шум около епичното "издевателство" на България над Северна Македония, когато всички се опитват да бъдат "хуманни" и политкоректни, а за историческата истина изобщо не им пука.

 

Истини като това, че днешните македонци са западната част на българската етническа група, която исторически се оказва извън българската държава. Че Сърбия, след като слага ръка върху Македония, провежда асимилация на македонските българи, втълпявайки им, че са побългарени сърби, а това е отхвърлено от местното население и дори провокира "партизанска война" срещу югославските власти. Че СРМ, македонската нация, македонският език, македонската история и дори Македонската православна църква са създадени изкуствено след Втората световна война.

 

Жалко е, че днес се радваме, когато прочетем или чуем някъде историческата истина, иначе случвала се пред очите на цяла Европа и света. Позорно е, че не я откриваме в популярни медии, които отразяват спора между Скопие и София съвсем не безпристрастно. Но истината, господа, може да бъде затъмнена, но никога не гасне. Не можете да потулите истина за кръв, гнет и подмяна на национална идентичност. Няма да Ви го позволим!

 

Ангел Джамбазки