Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Необходима е по-голяма дипломатическа офанзива по темата с РСМ


2021-06-07 16:20 | коментара

Стига вече с общите приказки. Похватът на пропагандата от страна на Скопие трябва да има отпор.

 

От все повече подобни изявления с обосновано и експертно становище по темата с РСМ има потребност както България, така и Европа. В момента страната ни има нужда от огромна българска дипломатическа и професионална офанзива, която да затвърди позицията ни на наднационално ниво. Защото разбирането на темата от страна на всички страни, не само в ЕС, минава през експертно говорене по темата. Видя се, че много хора на високи държавни позиции чисто и просто не разбират проблема. Или по-скоро го разбират, но са бомбардирани от ужасяваща мощната пропаганда на Северна Македония. Няма нужда вече от общи приказки по темата. Ние се интересуваме от оцеляването на нашата история. А отсреща ни завинаги ще стои една фалшификация. Обаче Заев, Пендаровски и Османи не спират да обикалят и да бълват поредното изявление отнякъде.

 

Фалшифицирането на историята в учебниците на РСМ не просто е масово, то е процес, който тече десетилетия наред. Цялата македонска нация след 1944 г. е изградена на базата на един гигантски мит. Нагледно са видими ими примерите за манипулиране на историческата истина и как учебните програми в Скопие са пълни с брутални лъжи, които формират съзнанието на поколения в Република Северна Македония. Допълнително настройвани от властите и подхранвани с всекидневна антибългарска риторика. Ние сме “фашистички бугарски окупатор”, “татари” и монголи, и това е всичко, което са учили 3-4 поколения историчари, на базата на което са станали професори и академици. И сега те трябва просто да скъсат дипломите си. Клети историчари.

 

Какво е заложено на масата в момента? Обективна история срещу коминтерносвска лъжа. България няма да се лиши нито от цар Самуил, нито от братя Миладинови, нито от Гоце Делчев. Защото истината е на наша страна и няма гледни точки по темата. Затова ясно и категорично: преустановяване на всякакви претенции към историята на България. Веднага!

 

Ангел Джамбазки