Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Какво да очакваме от посещението на Зоран Заев в България?


2021-06-16 18:12 | коментара

Пореден злощастен опит на Република Северна Македония за финална офанзива чрез измислени козове

 

В четвъртък в София пристига официална делегация от Скопие, начело със Зоран Заев. Една лицемерна заявка за разговори и търсене на подходящи решения, които уж са в интерес за двете страни. Но реално това е поредният злощастен опит на Заев за финална офанзива чрез измислени козове. Защото на всички ни е ясно, че намерението отново е да отстояват безобразните си и югоприйомни тези. Нищо ново под слънцето няма да видим.

 

Република Северна Македония отново иска да изиграе България - подмолно, хитро и манипулативно. Пак ще се повтаря като мантра, че идентитетот и езикот македонски не се барат? А ние този индентитет не го оспорваме, има историческа истина и тя е кристално ясна.

 

Нещо друго тук е по-важно. Заев трябва спешно да отговори на най-важните въпроси. И то точно на посещението си в София. Кога РСМ ще спре да нарушава човешките права на българите в Македония? Кога ще спре нагло да краде историята ни и ще признаете българите за държавнотворен народ. Тези отговори вече не търпят отлагане, защото без тях няма никакъв европейски път, независимо колко обикаля стария континент.

 

Утре ще видим нагледно доколко служебното правителство на президента ще бъде българско по своята същност и характер. И доколко ще защити националната кауза, за която твърди, че работи.  Ние сме длъжни да останем верни на своята позицията и отново ще повторя, че всяка стъпка назад ще означава национално предателство!

 

Ангел Джамбазки