Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Заев, добре дошъл в Родината!


2021-06-17 19:50 | коментара

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев най-после намери верния път към Европейския съюз, като след доста завои стигна до София. Българските патриоти го посрещнахме в неговата родина както повелява традицията, пред Министерски съвет, но той не уважи жеста ни. Вероятно не му се понравиха въпросите ни, а именно кога в РСМ ще признаят българите за държавнотворен народ и какво прави той при многократно прокламираните в Скопие като "фашистки окупатори" българи.


С широка усмивка на срещата с премиера Янев г-н Заев обясни, че ще си вземат бележка и ще впишат българите в устава си. Обяснението му защо досега не са го направили беше позорно абсурдно и - били малцинство, а уставът е стар. Тито би се гордял с него!


Двамата премиери се обединиха около либералната теза, че младите трябва да гледат в бъдещето и да не си пъхат носовете в миналото. Трогателна е грижата им към "младите". В днешния ден те превърнаха думичката в мантра, повтаряйки я до втръсване. И ние, Българските патриоти, сме загрижени за младите, но "грижата" на г-н Заев е различна. Защото младите не помнят нашата обща история, заливани са с внушения, че патриотизмът е лош, а либерализмът - ценност, и той си мисли, че те е по-лесно да бъдат заблудени с коминтерновски тези. Да живеят младите, но аз питам какво правим със старите? Да ги накараме да преглътнат болката си и да забравят?!


Г-н Заев и сподвижниците му трябва да знаят, че ние ще продължим да настояваме за историческата истина, правата на българите в РСМ, спиране на езика на омразата срещу България и приключване с фалшифицирането на историята, ако смятат, че техният път води към Брюксел.

 

Ангел Джамбазки