Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Трансджендърите в спорта са заплаха, която унищожава и обезценява женския спорт


2021-06-23 14:29 | коментара

Трансджендъри, които искат да се асоциират с жените, безцеремонно нахлуват със заявката да се състезават наравно с тях

 

Лявата пандемия, която уврежда тежко морала и ценностната система, пуска своите пипала и в спорта. Трансджендърите, които искат да се асоциират с жените и искат равни права, безцеремонно нахлуват със заявката да се състезават наравно с тях. Ето, вече е налице и трансоплимпиец, който в своя спорт при мъжете почти няма никакви значими успехи, но в ранглистата при жените някак попада на 17-о място. Много удобно. Искаме да вярваме, че това е просто защото "тя" е по-добра от другите състезателки, но доводите в тази насока не са убедителни. 

 

Организаторите на Олимпиадата в Токио са доволни, пращят от либерализъм. Въпросната „личност“ се декларира като жена и нивото ѝ на тестостерон е съпоставимо с това на другите щангистки в категорията. Видиш ли, "преходът" към възприемането като жена бил започнал преди десетина години. Но не това е важното тук, а дали този „преход“ включва операция за смяна на пола или въпросната състезателка все още разполага със своите органи по рождение, в които всъщност се произвежда тестостеронът?

 

Защо това е важно ли? Ще изнеса един урок на джендър общността, който може би удобно пропускат. Ако тялото ѝ/му все още може да произвежда сериозно количество от това съединение, което спомага за изграждане на мускулите, за издръжливост и ускорява времето за възстановяване след травми, то къде отива спортсменството и честността!? 

 

Клетите розови душички, говорят постоянно за дискриминация, а реално те я произвеждат. Жените в спорта тренират неуморно години наред и не може, и не трябва да бъдат дискриминирани, заради поредния чудовищен натиск, облечен като хомофобия.

 

Ангел Джамбазки