Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Розовата агресия нахлу и във футбола


2021-06-23 17:57 | коментара

ЛГБТИ армията в ЕП се впусна в лов на вещици, за да ги защити

 

Дългата ръка на розовата агресия достигна и футбола. Насочи сгърчен в жест на упрек пръст към ръководството на европейския футбол. Проблемът? УЕФА не позволява идеи с политически контекст да се реализират по време на мачове от Евро 2020.

 

Футболната централа има своето разумно обяснение за това. 14 членки на ЕС обаче това не ги интересува. Не им пука за принципите, които следва УЕФА, а само за това да няма розов плач и истерични писъци за отнети ЛГБТИ права. Само че УЕФА има право - замисълът на Германия има тесен политически контекст, а абсорбирането на такива идеи във футбола би било началото на края за великата игра.

 

Целият този шум, който е вече атестат за поредното искане на розовите терористи, дойде като реакция на анти-ЛГБТИ закона на Орбан. Армията на монополистите на дъгата в ЕП предприе безумен лов на вещици, за да защити своите галеници - засега под формата на строги мерки срещу суверенна Унгария и незабавен отпор на ЕК към закона.

 

Случващото се в Будапеща изправи косите на г-жа Фон дер Лайен, която видя в този закон заплаха за "фундаментални човешки права, защитени в ЕС". Председателят на ЕК изглежда забрави, че тези права са много на брой и трябва да бъдат защитавани с еднаква настойчивост от нея. Нейната отдаденост приоритетно на правата на ЛГБТИ започва да прилича на либерал-авторитаризъм.

 

Ангел Джамбазки