Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Европа на нациите е единствената алтернатива за бъдещето на Европейския съюз!


2021-06-25 17:13 | коментара

Ако не успеем да наложим нашата гледна точка за бъдещето на Съюза, сме изправени пред криза на демокрацията

 

Предстои една от сериозните битки в рамките на ЕС. Конференцията за бъдещето на Европа има за цел след края си да отнеме все повече национален суверенитет, да ни вкара в една по-интегрирана и по-федерална Европа. Разбира се, няма да чуете привържениците на тази идея открито да застанат зад тезата си. Вместо това лицемерно ще Ви говорят за демокрация, за гласа на „народа“, ще Ви обясняват за Шуман, Спаак и Аденауер, възприемани като бащи на бъдещата „европейска нация“.

 

Проектът им за свръхдържава, за създаването на наднационално правителство е в ход. Виждате реакциите на европейските институции спрямо напълно легитимно приетия закон в Унгария, насочен срещу джендър пропагандата сред лица под 18 години. Агресивно и последователно бюрократите от Брюксел нападат национални държави и техните правителства за закони и решения, които са от компетентността на държавите членки, а не на ЕС и неговите институции. Това, уважаеми, е потъпкване на върховенството на правото, за което толкова плачат родните и чужди либерали. Това е ужасяващият двоен стандарт на розовите бошевики, които са готови да потъпчат договорите за ЕС, за да наложат своя извратен светоглед.

 

Ако не успеем да наложим нашата гледна точка за бъдещето на Съюза, сме изправени пред криза на демокрацията, защото най-добрият изразител на гласа на нашите народи са националите правителства. А това, което ни предлагат бюрократите от Брюксел, е диктатура на наднационалния елит.

 

Аз съм единственият български представител, който по време на Конференцията за бъдещето на Европа, ще представлява идеята за Европа на нациите, на суверенните отечества!

 

Ангел Джамбазки