Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Документ на ЕК с опит да се бори с хумора в интернет и меме културата


2021-07-29 11:24 | коментара

След като реши всички проблеми в Европа, бюрократичната машина, наречена Европейска комисия, най-накрая се зае с наистина важните проблеми, пред които сме изправени днес. Това се случва посредством един стратегически документ на т.нар. Мрежа за осведоменост по въпросите на радикализацията. В него целта е да се бори десният хумор в интернет. Комичният документ, озаглавен „Вече не е смешно. Употребата на хумор от страна на десни екстремисти“, представлява наниз от професионално мрънкане относно съвременните хумор и сатира в интернет. Кратък анализ на документа показва, че най-големият кошмар на евробюрократите са т.нар „мемета“, които биха могли „да влияят на това как гледаме на света и да оформят мнение“. Да пази Господ някой освен шепа безлики бюрократи в костюми да може да оформя мнение. Това несъмнено ги плаши и разбирам защо, тъй като ЕС се превръща в нова версия на СССР, дирижирана от глобалистите.

 

По-притеснителното е, че докладът намира за проблематично свойството на интернет хумора, и в частност меме културата, да поставя под съмнение информация, идваща от медиите. Какъв ужас! Да бъде поставяна под въпрос доктрината на глобалистките елити, с която сме заливани ежедневно. В резултат документът предлага да се работи с т.нар инфлуенсъри и социални медии, които да налагат повече цензура. Думата цензура, разбира се, не е използвана, а услужливо е заменена с „карантина“. Вследствие на всичко това да се казва, че царят е гол няма да се толерира. Да се поставят под съмнение политиките, действията и позициите на либералните болшевики няма да се толерира.

 

Колко ли скучен и празноглав трябва да си, за да впрягаш ресурсите на най-голямата наднационална организация в света, за да цензурираш шеги? Целта е проста. В исторически план авторитарните режими са целели да стъпчат всяка съпротива, в това число и осмиващия ги хумор. В България имаме печален опит с подобна политика. Извън шегите и закачките, трябва да признаем, че ЕС, и в частност ЕК, използвайки оръдието на политкоректността и цензурата, се опитват да стерилизират интернет пространството от инакомислие. Това се случва не само онлайн, дори напротив. На ниво ЕС, ако си на различно мнение от либерално-болшевишкото политкоректно глобалистко мнозинство, ти си опасен и срещу теб трябва да бъдат взети мерки. Пример са наказателните процедури срещу Унгария и Полша. ЕС върви все по-сигурно към съветизиране. Затова да се посмеем преди да е станало твърде късно.

 

Ангел Джамбазки