Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

С резолюцията си за България РСМ зачеркна мечтата си за членство в ЕС и даде заявка за още кражби на историята ни


2021-07-30 13:23 | коментара

А планът за "мини Шенген" - мечтата за нова Югославия, е провал на ЕС

 

След като вчера Северна Македония нагледно показа, че няма намерение да уважи условията на България за допускането на преговорите им с ЕС, дали не е време да спрем да се лъжем и да настояваме за прекратяване на разговорите за кандидат-членството им? Като знак на уважение към самата себе си, защото в нито един момент не получихме такова от Скопие.

 

Ситуацията след приетата от Владата резолюция стана такава: Скопие си прибра от масата за преговори и малкото трохи, които бяха хвърлили там, след куп позорни решения и заявления. Сега масата е празна, а положението е следното: Държава, която е кандидат-член, иска да наложи не само на България, но и на ЕС своите прищевки и да влезе в Съюза, без да се съобразява с който и каквото и да е било!

 

Гледаме и поредните "червени линии" на РСМ и се натъкваме на нелепости като това, че македонската идентичност черпи легитимност от многовековни традиции и предания, а за безумията на техния МАНУ се настоява за безрезервно зачитане. Е, трябва да уведомя квазиполитиците в Скопие, че България зачита и ще продължи да зачита истински научните и исторически факти, които дългата ръка на Коминтерна позорно цензурира.

 

В случай, че не сте разбрали, Заев, Мицевски, Муцунски и прочее мислители: България също има национална, културна, историческа и езикова идентичност, която е неприкосновена. Въпреки това Вие, господа от македонистката върхушка, от години я присвоявате, моделирате за собствените си цели, които нямат място в съвременната политика. С Вашата резолюцийка, освен че сложихте кръст на уж мечтаното си еврочленство, Вие също така заявихте, че ще продължите да крадете и фалшифицирате българската история.

 

Колкото до мъртвородения проект „Мини Шенген“, обслужващ изцяло интересите на великосръбския шовинизъм, изразяван от Александър Вучич, това е провал за ЕС. А цялата ситуация можеше да бъде избегната, ако беше показана подкрепа от Съюза относно българската позиция за Македония и правата на българите там бяха защитени. Както и ако Албания беше отделена от източния си съсед в преговорният процес. Сърбия от своя страна трябва да бъде изолирана, именно поради титовските им маниери и склонността на сръбската дипломация да обещава едно в Брюксел, друго в Москва и трето в Пекин и Анкара.

 

Тази инициатива има за цел едно-единствено нещо - да създаде една нова Югославия. Това не трябва да се допуска и всеки разумен политик, който държи на стабилността и в Европа, и на Балканите, трябва да осъди този болшевишки план.

 

Ангел Джамбазки