Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Политик от РСМ нарече България морско свинче на големите сили


2021-08-25 16:45 | коментара

Поредният пример как в Скопие говорят за ценности, а предлагат омраза


Някои политици в РСМ не могат да си простят своята зависимост от една или друга регионална или световна сила. Затова сипят обвинения в зависимости срещу любимия си враг - България. За да облекчат съвестта си. Като неуважаемия политик Петковски, чието лично име говори много за коминтерновските му подбуди да нарече страната ни "морско свинче" и "препарат за измиване на съвест".   

 

Този човек е поредният политик, който излишно коментира въпроса с българското вето. Излишно за нас, за отношенията между двете държави, но угодно за югоносталгичните кръгове в Скопие, които не могат да си позволят нивото на омраза към България да падне под постоянно поддържаното. Защото инак Белград ще е недоволен, други подстрекатели - също. Причините за българското вето са ясни и повторени многократно, така че ако има политически морски свинчета, те не са в София, а в посока на югозапад.  

 

Ето го и поредното доказателство, че голяма част от публичните лица в Северна Македония говорят за ценности, а предлагат омраза. Говорят за съвест, каквато те не притежават. Иначе биха се разкаяли за своето престъпно отношение към македонските българи, за позорната кражба на история, за предателското отричане от своята същност.   

 

И ще ни говорят нагло, че алиансът "Отворени Балкани" бил опит за установяване на нормални отношения в региона, не бил нова Югославия. Напротив, този проект е съвършена илюстрация на все още властващия върл, но пагубен югоносталгизъм в РСМ. А че е напук, че е финален ултиматум и извиване на ръце към ЕС, в това няма съмнение.

 

Ангел Джамбазки