Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Заради мигрантската криза рискът за сигурността в Европа става все по-голям


2021-08-26 11:48 | коментара

Всички т.нар. лидери в ЕС трябва ясно да си дадат сметка за това какво ни очаква в следващите месеци

 

Първите заподозрени във връзки с терористи, пристигнали с организираните от европейците полети от Кабул, вече са идентифицирани, а сме само в началото на мигрантската криза. Случва се във Великобритания и Франция, скоро ще започне да се случва и в други европейски държави. На фона на това обаче европейските разузнавателни служби продължават да пробутват твърдението, че евакуацията от Афганистан няма да увеличи заплахата от тероризъм. Явно гледаме различни новини или живеем в различни светове. Но аз държа нашият да си остане европейски и християнски.

 

Очевидно уроците за Европа от миналата мигрантска криза изобщо не са научени и отново криворазбраната толерантност води до вълна от заплахи за сигурността на нашите граждани. Тъй като с плюшени мечета няма как да се противодейства на бойци на терористични организации. Повече от видно е, че рискът, който в момента се поема, е огромен и ако тези процеси не спрат в зародиш, последствията ще бъдат много сериозни, а основният потърпевш отново ще е Европа. Защото на фона на всичко това диктаторът, който управлява на юг от нас, само преди дни призова всички мюсюлмани да се обединят срещу ислямофобията в западния свят.

 

Всички т.нар. лидери в ЕС трябва ясно да си дадат сметка за това какво ни очаква в следващите месеци. Да си отворят очите, да започнат да действат отговорно и да оставят настрана либералните глупости, на които всички се наслушахме през последните години. Защото да допускаш най-охотно в страната си потенциални терористи е равносилно на абсолютно самоубийство. Изводите каква съдба я чака Европа оставям на Вас.

 

Ангел Джамбазки