Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Словенският вицепремиер да научи Скопие да спазва човешки права, а не да ни убеждава да вдигнем ветото


2021-08-28 19:00 | коментара

Министър Тонин не изглежда загрижен за "приятелска" България

 

Смешен плач и жалки вопли. Това виждам аз. А колко по-лесно щеше да бъде, ако великите македонски политичари спазваха просто елементарна хигиена в отношенията си с България!

 

Бих благодарил на приятелска Словения за "загрижеността" към интереса на България, само дето в думите на вицепремиера им прозира загриженост само за РСМ. Дали защото двете страни имат общи планове за "соработка"? Ако е така, не са ли истината и справедливостта по-важни? 

 

Вместо да убеждава България, министър Тонин е по-добре да научи домакините си какво е зачитане на човешки права, да ги убеди да спрат с фалшифицирането на история и с ширещия се в страната говор на омразата към България, а не да отказва страната ни от своите справедливи и обосновани искания. Те дори не би следвало да са тема на разговор, ако срещу нас стояха европейски събеседници, а не болшевишки отрочета. 

 

За да не се срами повече по темата, е добре словенският политик да даде полезен съвет на Северна Македония да излязат от мечтите за Титова Югославия и едва тогава да настояват за влизане в ЕС. Всичко друго са празни приказки и сервилни изявления.

 

Ангел Джамбазки