Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Как България не разбра, че РСМ е направила всичко, дори повече, за еврочленство, г-н Пахор?


2021-09-03 17:04 | коментара

Знае ли словенският президент какво ще е, ако Брюксел пусне "троянски кон" в редиците си с лека ръка?

 

Словенският президент твърди, че Северна Македония е направила "всичко, дори повече", за да влезе в ЕС?! А как България не разбра за това? След "всичко и дори повече", как така се случва поругаване на българското знаме в Битоля? Как се стига до саморазправи с българи заради употребени от тях символи на нашата държавност или заради българското им самосъзнание? Много бих искала отговор на този въпрос точно от г-н Пахор.

 

Той сочи разширяването на съюза като незабавен приоритет на ЕС. Но за щастие, на този етап в Съюза все още приоритет е уважението към настоящите членове и техните справедливи искания към кандидатите за членство.

 

Дали държавният глава на Словения има представа какво очаква Брюксел, ако пусне с лека ръка един "троянски кон" в редиците си? Троянски кон, запълнен с коминтерновски тези, болшевишки нрави и югоносталгично третиране на собствените си граждани?!

 

Искам да уведомя г-н Пахор и всички негови съмишленици, които, отивайки в Скопие или посрещайки скопския политически елит, говорят предимно угоднически за тях слова: България направи всичко, дори повече, за да покаже какво стои зад усмихнатия северномакедонски премиер и "проевропейска" РСМ. А Вие или не виждате, или не искате да видите.

 

Ангел Джамбазки