Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Външна организация разединява българите с призив към сънародниците ни в Родопите да се броят като турци


2021-09-10 17:27 | коментара
Няма да позволим подобно вмешателство и прокарване на неоосманистки политики в България!
 
 
Докато в съседна Северна Македония властта се опитва да прикрие, да отрече наличието на хора с българско самосъзнание и произход в пределите си, у нас се случва точно обратното - търси се етнос, какъвто не съществува - турски. 
 
 
Външни организации със сепаратистка насоченост се месят отново във вътрешните работи на България. Най-позорно и нагло се лансират недопустими кампании, целящи да нагнетят политическото напрежение в страната и отново да разделят българския народ. В България категорично няма турски етнос, а български граждани с различно от официалното вероизповедание. 
 
 
За разлика от някои политици, които подозрително изглеждат свързани с тази безумна антибългарска кампания, повечето български граждани нямаме две родини.
 
 
Първоизточникът на тази престъпна инициатива призовава хората "да не се отдръпват" от попълването на графите "етнос", "религия" и "майчин език". Ако има отдръпване, от какво може да е породено то? Едва ли е по вина на българската държава. А подобни антиконституционни призиви и инициативи със сигурност допринасят за това. Те натискат, те вменяват, те отново се опитват да делят едни български граждани от други. Това е недопустимо и прекалено дълго позволявано. Време е за решителен отпор.  
 
 
Всеки, който е роден на територията на Република България и не е придобил друго гражданство по произход, е български гражданин. Официалният език в републиката е българският. Той е и езикът, който говори голяма част от хората, които непряко турската държава се опитва отново да натисне и да използва за целите на своята неоосманистка политика. 
 
 
Не можем и няма да търпим подобни вмешателства. Настояваме за реакция и противодействие от страна на ДАНС, Прокуратурата и останалите органи в държавата, които трябва да се занимават с тези въпроси!
 
 
Ангел Джамбазки