Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Документ, предложен от “Зелените”, предвижда удар по селскостопанските производители


2021-09-14 19:24 | коментара

Българските представители в Европейския парламент трябва ясно и категорично да защитим интереса на гражданите

 

Освен с ЛГБТИТН болежки, предстои Европейският парламент да се занимава с гласуването по т.нар. „възражение“, предложено от „Зелените“ болшевики, което най-общо казано предлага да се спре лечението на животни чрез използването на антибиотични и антибактериални препарати във фуража. Новият документ предвижда животните да бъдат оставяни без лечение и излагани на страдание и дори смърт, без да предлага алтернативен на антибиотиците продукт.

 

Предложението, освен че ще удари тежко големите и средните производители, ще разори дребните селски стопани и ще доведе до поредно унищожаване на българско производство.

 

Още през миналия месец срещу подготвяния нов регламент официално възразиха от Българския ветеринарен съюз с отворено писмо до българските евродепутати, с което ни призоваваха да не гласуваме в подкрепа на предложения нов регламент. Последиците за селското стопанство от това меко казано неразумно предложение на „Зелените“ ще са изключително тежки в целия ЕС, но за българските производители ще бъдат направо унищожителни. Забраната да се възползват от най-съвременните достижения на ветеринарната медицина, за да лекуват и спасяват своите животни, е неоправдано опасна. „Зелените“ намекват за забрана за отглеждането на крави, телета и прочее домашни животни на територията на Европа. Защо ли? Ами защото според тях тези животни „отделяли прекалено много метан в атмосферата“. И така кравешките газове ставали двигател и една от основните причини за глобалното затопляне и промяната на климата. Не, не се шегувам, тези хора убедено твърдят това.

 

Всички ние, българските представители в Европейския парламент, трябва ясно и категорично да защитим интереса на българските граждани. Дори и един глас „за“ предложението на „Зелените“ би бил равен на национално предателство!

 

Ангел Джамбазки