Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Преброяване на статистическото малоумие и/или националното предателство


2010-09-02 00:00:00 | коментара

Това ми хрумва като гледам електронните анкетни карти на Националния статистически институт, посветени на „пробното” преброяване на населението в България. Преди истинското такова догодина. Доказателствата за горното твърдение са в графите „етнос” и „език”. Подминавам екзотичните „етноси”, предвидени от НСИ, като „китайски”, „виетнамски” и „кубински”. (От последния всъщност познавам двама ярки представители – господата Контрера и Нориега, родени в Перник, убедени български националисти, носещи всички отличителни белези на пернишкия произход в стил „винкело” и „голфо”). Оставяме настрана и откровената историческа неграмотност да предположиш съществуването на „херцеговски” етнос. Интересни са и „африканския” и „американския” етнос, също предвидени от НСИ.

Дотук с малоумието на чиновника. Сега за националното предателство. Два от предположените „етноса”, именно „македонски” и „българомохамедански” прехвърлят границите на безотговорността, неграмотността и малоумието на авторите на „анкетните карти”. Тук сервилният стремеж на ултралибералния чиновник да представи българската нация като пъстър етнически „букет” или по-точно сбирщина от африканци, „американци/индианци”, китайци, виетнамци, конгоанци, марсианци, „херцеговци” е прерастнал в чисто национално предателство.

Повторението е нарочно. Предположението, че българо-мохамеданите са отделен „етнос” за пореден път разделя българската нация и то по религиозен признак. В края на краищата ислямът е религия, не е белег за етническа принадлежност. Особено на фона на историческата грешка, направена от Тито в някогашната СФРЮ, който „призна” наличието на „мюсюлманска” нация на територията на Босна, за да спре споровете между сърби и хървати за произхода на босненските мюсюлмани. Грешка, която беше платена с цената на стотици хиляди човешки животи и едно почти сто километрово гробище покрай пътищата от Бихач до Сараево. Да не говорим за материалните щети и безкрайните колони бежанци, белязали историята на Балканите в началото на 90-те. Българите-мохамедани са наши братя-българи. Братя-българи, чиито предци са избрали исляма пред ятагана. Братя българи, които днес изповядват исляма. Както има българи, които изповядват будизма или дори юдаизма, примерно. Или като българите атеисти. Значи, трябва да има и „будистки” или „атеистки” етнос примерно… гротескно и чудовищно повторение на Коминтерновските социално-инженерни опити българската нация да бъде „разпадната” на „шопска”, „македонска”, „тракийска”, „добруджанска” и прочее. Невероятно съвпадение на усилията да бъде заличена българската нация последователно и от болшевизма, и от глобализма …

Няма да участвам в подобно национално унижение. Искам да знам, кой идиот одобри тази „анкета” и за колко сребърника. И кога ще бъде уволнен.