Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Широко промотираната „Зелена сделка“ убива енергийната система на Европа и я поставя в сериозна зависимост от външни фактори


2021-09-22 12:39 | коментара

Сметката за тази сделка ще я платят хората от собствения си джоб

 

„Зеленият преход в Германия създава опасност за енергийна бедност“ - така е озаглавен анализ на ситуацията в държавата с най-силна икономика в Европа. Повишаването на цените на тока и газа, което наблюдаваме в ЕС, е пряко следствие от безумните и напълно откъснати от реалността „зелени политики“.

 

Какво всъщност виждаме в Германия? Години наред индоктриниране с идеята, че само и единствено човешкото въздействие е причина за климатичните промени довежда дотам, че 80% от немското общество е убедено, че германското правителство трябва да прави повече, за да ограничи въздействието върху околната среда. Разбира се, това се случва, без да се посочва кой ще плати сметката.

 

Либералния флагман „Дойче веле“ побърза да обвини Русия, че изнудва Европа, заради занижените доставки на природен газ и съзря опит за шантаж на Германия за по-бързо сертифициране на „Северен поток 2”. Това обаче е поредният опит да се прикрие пълния провал на така наречения „зелен преход“. Провал, който за съжаление плащат всички европейски граждани, заради „зелената сделка“.

 

Ясно и точно трябва да се каже защо се случва това. Причината е широко промотираната „Зелена сделка“, която убива енергийната система на Европа, и я поставя в сериозна зависимост от външни фактори. А сметката на тази сделка ще я платят хората от собствения си джоб.

 

Ангел Джамбазки