Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

В РСМ са шампиони, но не по критериите от Копенхаген, а по коминтерновските


2021-09-23 20:03 | коментара
Нека Скопие ни прати лектор по човешки права, но да е македонски българин
 
Нагли, безотговорни и лъжливи: Такива са членовете на кликата около Зоран Заев - политици, сътрудници и журналисти. Като самия него. Ето го г-н Орданоски, "бележит" македонски новинар, който брани позорното поведение на Заев и сподвижниците му спрямо България. 
 
И този "авторитет" обявява, че Македония е световен шампион на Балканите по спазване и прилагане на критериите от Копенхаген. 
 
По кои точно критерии от Копенхаген, г-н Орданоски? И как се вписват в тях необяснимите глоби и заплащането на по-ниски заплати в сравнение с другите на хора с българско самосъзнание в РСМ? Кои критерии покриват сплашванията на българи, обявили, че ще се пишат такива на преброяването, както и тормозът на сънародниците ни, които получават и четат български книги? Може би покриват коминтерновските критерии, но не и тези от Копенхаген!
 
Драгият новинар ме умилява: Щели да ни пратят свой заместник министър-председател, който да започне серия от семинари у нас по темата за правата на човека и малцинствата. Щял да е придружен от поне един ром, турчин или влах. 
 
Пратете го, моля, но придружен от македонски българин. И оставете този българин да говори вместо Вашия "лектор". Бъдете така любезни да поканите и защитниците си от ЕС. Тогава и падането на българското вето най-вероятно няма да Ви помогне по пътя към Брюксел.
 
Ангел Джамбазки