Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

В Скопие потъпкват паметта на загиналите за Македония българи с мантрата „фашистки окупатор"


2021-09-24 16:34 | коментара
Българомразците в РСМ забравиха за истинските престъпления там - геноцида на Тито
 
Тежки лицемерни противоречия в РСМ разкри Зоран Заев с "великодушното" си заявление, че ще изтрие думата "български", прилепена към "фашистки окупатор" в техните учебници по история. Бивш посланик в София ни уведомява, че "македонците не могат да си позволят това заради жертвите на фашизма". 
 
Трите откровени неистини в това едно изречение будят само презрение.
 
Първо, жертви на български фашизъм във Вардарска Македония по време на българската администрация няма доказани. 
Второ, фашизъм в България не е имало, следователно няма и фашистки окупатор. Българите бяха посрещнати в Македония като освободители и това е историческата истина.
 
На трето място, когато се говори за непростими жертви, бих искал да знам как в днешна Северна Македония не само онемяха за истинските престъпления, извършени там, за геноцида на Тито над македонските българи, но и с почит кръщават улици в Скопие на негово име? А паметта на стотиците хиляди българи, загинали във войните за освобождението на Македония, се потъпква с мантрата "фашистки окупатор".
 
И ако досега казаното от г-н бившия посланик може да е плод на непознаване на историята или на порочния модел на обучение по този предмет в РСМ, то твърдението му, че България иска да украси националната си история с множество фалшификации може да е плод само на майсторски усвоеното изкуство на българомразството, което в Скопие, за съжаление, е национална "кауза". 
 
Ангел Джамбазки