Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Вицепремиерът на РСМ с недопустима атака към България пред ПАСЕ


2021-09-30 20:53 | коментара

Розов либерал лицемерно се възмути от думите му, а довчера бранеше антибългарски тези

 

Ето го вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров, бодър и напет, излиза на трибуната на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, за да напада България. Може би той очаква ПАСЕ, специално заради Скопие, да специализира в двустранни въпроси? А може би просто куршумите на РСМ срещу България привършиха и те използват всяка една международна организация, за да сочат с пръст "чудовището" България, вместо да седнат да потърсят практическо решение на проблемите, в които са затънали.

 

Целта на Димитров не е да гради диалог и да търси решения, а само да атакува страната ни. Това стана ясно и от неговата „словоохотливост“ при постъпването на незнайно защо така силно редуцираните въпроси на българската делегация. Отново станахме свидетели на грозни и жалки лъжи.

 

Дискриминация на българите в Северна Македония има и тя е ежедневна, повсеместна, факт от десетилетия. Факт, от който в Скопие трябва да се срамуват, особено пред ПАСЕ. Но вместо това те хвърлят прах в очите с нелепи оправдания.

 

Сравнима с тази на Димитров е само наглостта на един български политик-турист Стефан Тафров, горд представител на ДеБъ. Да, ДеБъ, чийто водач, виден розов либерал, доскоро ни убеждаваше, че, видиш ли, Македония има право на собствен прочит на историята?! И вкупом бранеха коминтерновските и антибългарски тези.

 

Та, този човек си позволи да говори, че България е изолирана в ЕС заради исканията си към Скопие. Този човек националнопредателски вменяваше вина на страната ни за отстояването на позицията ѝ. Но сега лицето Тафров разбра, че той и неговата партия са изолирани в позорните си твърдения и изведнъж крайно лицемерно откри, че сънародниците ни в РСМ са не само дискриминирани, но и преследвани. По-възмутително от жалкото му негодувание от този факт е присъствието му в Страсбург.

 

Ангел Джамбазки