Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Фактът, че Планът за възстановяване не е внесен в ЕК означава неспособност на служебното правителство да се справи с кризата


2021-10-06 19:18 | коментара

Некадърността на последните две народни събрания е очевидна, а фактът, че Планът за възстановяване не е внесен в Европейската комисия говори само за неспособността на служебното правителство да се справи с кризата. Политическата нестабилност в България води до недоверие не само в чуждестранните партньори и инвеститори, но и в самото общество в страната. Големият губещ от всичко това е българското общество. Две народни събрания и два служебни кабинета с големи очаквания, с хора, които твърдяха, че са абсолютните капацитети в своите сфери, не могат и не смеят да внесат Плана за възстановяване. И продължават да губят ценно време. Независимо дали това се дължи на незнание и некомпетентност, или на нещо друго, резултатът е ялов.

 

Каквито и да са били дебатите около въпросния документ, властта не посмя да направи крачката и да понесе отговорността. В момента не може да бъде даден нито един отговор на редицата въпроси, свързани с Плана, тъй като този документ не е внесен и никой не знае какви изобщо ще бъдат неговите параметри. Никой не знае дори дали той ще бъде одобрен, или не.

 

Двете народни събрания загубиха ценно време да се карат, обиждат и клеветят помежду си. Но това са дребнотемия. Едно е ясно - изпълнителна и законодателна власт саботират себе си, българската икономика и българските граждани. Тези хора показаха, че не са достатъчно подготвени и компетентни, за да отговорят на задачите, които сами си поставиха. Те просто бягат от отговорност и си измиват ръцете. А резултатът ще бъде лош за България и ще се пише на гърба на всички български граждани.

 

Ангел Джамбазки