Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Политиката на подмяна в РСМ продължава с чудовищна недемократичност в преброяването


2021-10-07 15:29 | коментара

Държавната директива изглежда е българите там да се изкарат малцинство чрез болшевишки похвати

 

Наблюдаваме чудовищни примери за недемократичност в Северна Македония. Скопските политици рецитират дружно фантасмагории за изпълнени критерии на Брюксел, но налагат една позорна, перманентна политика на подмяна - подмяна на история, подмяна на паметници, подмяна на самоидентификация.                                                                                    

Последното се случва чрез преброяването и без съмнение е държавно организирано. Директивата е, че всички тоталитарни, болшевишки похвати са позволени - сплашване, заобикаляне на правилата, изискване на документи, които по закон не са нужни, недопустимо грубо отношение към конкретно етническо самоопределение и какво ли още не.

 

А целта е да се изкриви още една истина, свързана с България и българското - че нашите сънародници в Северна Македония са малцинство, а не държавнотворен елемент там.

 

Това е поредното доказателство, че тази Северна Македония, прокламираща яростния антибългаризъм, няма място в ЕС, нито сред демократичните държави. След тази поредна гнусна проява страната ни трябва да изиска проверка по случая, а Брюксел най-накрая да чуе гласа на потиснатите българи в Македония, вместо лъжите на Заев и другите коминтерновски отрочета в Собранието.

 

Ангел Джамбазки