Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

ЕС продължава саморазправата с държавите, които държат на принципите си, а не на утопични либерални проекти


2021-10-08 13:30 | коментара

В Полша гласуват поляците и те трябва да управляват държавата си, както в България решенията вземат българските граждани.

 

Европейският съюз продължава своята саморазправа с инакомислещите страни, които не се осланят на утопични либерални проекти, а държат на своите принципи. Ето и поредния пример. Полша се оказва неудобна със своята независима вътрешна политика и отстояването на собствения си национален суверенитет. Изглежда бюрократите в Брюксел забравят, че с членството си в този съюз държавите членове не се съгласяват да прехвърлят своя суверенитет към ЕС.

 

В момента сме свидетели на пример за манипулация и опит за дискредитиране на една категорична, националноотговорна позиция и предупреждение към другите инакомислещи страни. Брюксел продължава да се гневи на Източна Европа, която остана последната зона на нормалност в Съюза. Тази нормалност дразни онези, които опитват умишлено да превърнат Европа в мултикултурна, мултиетническа, многополова Вавилонска кула на културния марксизъм и либералния фашизъм.

 

Произтичането на властта, вземането на решения и политическата отговорност принадлежат на правителствата на националните държави. В Полша гласуват поляците и те трябва да управляват държавата си. Така, както в България решенията вземат българските граждани. Не може ЕС да нарежда кое е над собствените ни конституции, защото това просто не подлежи на регулация.

 

Силните суверенни държави в този Съюз са задължително условие, за да бъде той ефективен. И това трябва да бъде ясно на всички бюрократи и либерални мечтатели.

 

Ангел Джамбазки