Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Безпрецеденен цинизъм с адрес Скопие: Дискутират отстраняване от ЕС на пречката България


2021-10-09 16:31 | коментара

Вината за такова позорно поведение е и на онези, които ги убедиха, че Брюксел ги очаква в шпалир

 

Безпрецедентен цинизъм и грозно дебелоочие ни поднесе в последните часове „братска“ Северна Македония. В последната година видяхме какви ли не провокации, атаки и опити за дискредитиране на страната и смятахме, че вече нищо от Скопие не може да ни изненада. Но ето, че някои политици с поведение на дребни гризачи и техните грантови медии изумяват с надграждането на думата „наглост“.

 

Колко нелеп и заслепен трябва да си, за да започнеш да кроиш план как да бъде отстранена България от ЕС, за да влезе твоята държава?! България, която първа призна Македония за суверенна държава и убеди Турция и Русия да сторят същото? България, която винаги и всячески е подкрепяла Македония, а в отплата получи само откровена антибългарска политика.

 

Това е единична публикация в електронна медия, но тази теза не е само на „Нова Македония“, не се съмнявайте! Използвайки българската народна мъдрост за баницата, която всички знаете, не мога да не отчета, че вината за подобно позорно поведение от страна на РСМ не е само тяхна. Безспорно тя е споделена с онези, които ги затрупаха с фалшиви, безпредметни похвали, кухи обещания и ги накараха да вярват, че ако България бъде отстранена, в Брюксел ще ги очакват в шпалир с разпънат червен килим.

 

Ангел Джамбазки