Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Не само България, но и в Брюксел най-накрая трябва да чуят гласа на потиснатите българи в Северна Македония


2021-10-14 12:49 | коментара

Всеки, който днес пренебрегне призива от македонските българи, ще извърши едно огромно национално предателство

 

Уважаеми съратници, моля, прочетете внимателно този текст. Той е писан от обединените македонски българи в Северна Македония. Тези, които продължават своята битка за основно човешко право. Единственото, което нашите братя искат е нормален и достоен живот и правото да могат да нарекат децата си българчета. Не е ли това един своеобразен вик за помощ?

 

И ако за някой псевдополитик, пореден кандидат за нещо си, езикът на омразата е някакво имагинерно понятие, наблюдавано само в македонски публикации, то при тези хора той се изразява в ежедневен тормоз, защото те са жертви на жесток антибългаризъм. Те са фашисти, татари, монголи и окупатори. Те са поставени под постоянно наблюдение, живеят в страх от една УДБА, която никога не си е тръгвала от Северна Македония, от властите, от съседа си дори. Правата на българските граждани в РСМ не са нарушени, те направо са елиминирани. Това е недопустимо и античовешко и никой не бива да остава безучастен пред подобно явление.

 

Не само България, но и Брюксел най-накрая трябва да чуят гласа на потиснатите българи в Македония, вместо лъжите на Заев и останалите рожби на коминтерновския модел. Тези хора заслужават да бъдат вписани като държавотворен елемент, равен с другите такива в Конституцията на Северна Македония. И всеки, който днес пренебрегне призива от македонските българи и се направи на сляп за него, ще извърши едно огромно национално предателство. Не само към България, но и към историята, корените и принципите ни, за които някога се е проливала кръв, за да бъдат защитени.

 

Ангел Джамбазки