Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Единственото работещо решение за справяне с безконтролно нашествие от мигранти е политика на нулева миграция


2021-10-18 16:02 | коментара

Потресаващи гледки край българо-турската граница, където следите от нелегално влезли мигранти стоят навсякъде. Според полицейските патрули в района обаче наплив няма. Ако питаме хората, живеещи в пограничните райони, отговорът е съвършено различен. Нещо повече – те са принудени сами да се оправят с проблема, тъй като патрул на „Гранична полиция“ отказва да проверява откъде са минали нарушителите. Всички знаем, че не става дума за клети майки с деца, бягащи от война, а за млади мъже, които представляват потенциална заплаха.

 

Подобни гледки са недопустими и всички отговорни органи трябва да предприемат необходимите мерки, за да осигурят ред и сигурност в пограничните райони. Единственото работещо решение е политика на нулева миграция и създаване на доброволни отряди, които да помагат в опазването на реда и сигурността.

 

Трябва ли около българо-турската граница да стане бойно поле, за да бъдат предприети адекватни мерки, които да гарантират сигурността на българските граждани. Защото хората в село Голям Дервент в момента живеят в страх. И не го казвам аз, казват го те.

 

Ангел Джамбазки