Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Братският хърватски народ разби мита, че сме сами в ЕС в позицията си спрямо РСМ


2021-10-19 14:57 | коментара

Заедно с българи от Македония те заявиха, че страни, мразещи други държави, нямат място в Съюза

 

Още един мит, създаден от антибългарската клика в Северна Македония, беше разбит - този, че България е сама и неразбрана в позицията си спрямо тяхната евроинтеграция. Който има уши, очи и чете - разбира. Който познава просръбската пропаганда и нейните античовешки методи за действие - разбира. Останалите говорят за „безусловна подкрепа“, осъждат „лошата“ България и призовават някой да я натисне.

 

Досега в Страсбург и Брюксел истината я казвах аз и моите колеги съмишленици в Европейския парламент. Сега на Гражданския панел по време на Конференцията за Бъдещето на Европа се чу гласа и на други българи с корени от Македония, и на други нации като този на братския хърватски народ. Те заявиха ясно, че в ЕС не бива да влизат страни, които изпитват омраза към други държави и които не изпълняват критериите на този съюз.

 

Колкото и да ни повтарят, че българското вето е националистическа тема, това е поредното доказателство, че е национална и вълнува гражданите на този съюз.

 

Тезата, която отстояваме пред ЕС относно Скопие, е единствената националноотговорна позиция, която можем да защитаваме. И тя се подкрепя от почти цяла България, с изключение на либералните утописти и някои позорни грантаджии.

 

Ангел Джамбазки