Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

България е длъжна да отстоява докрай своята твърда политика, защото тя касае нашата идентичност и суверенитет


2021-11-22 13:12 | коментара

Националните ни интереси не могат да бъдат определяни просто като спор, от когото и да било

 

Видимо международният натиск срещу страната ни се увеличава всеки изминал ден. Този последователен, арогантен и безпрецедентен дипломатически тон е абсолютно недопустим. България не е държава от третия свят, за да си позволява някой велик демократ да ни налага позиции и политики. Подобно поведение на Запада, а и на чиновниците отвъд Океана е разочароващо и несъстоятелно. Апропо, това не се ли тълкува като непозволена намеса във вътрешните работи на една суверенна държава, каквато е Република България. Не Ви ли прилича на остатък от колонизаторски манталитет? Не беше ли именно това, срещу което всички тези хора така упорито твърдят, че се борят?

 

Въпросът днес е защо няма реакция от нито една българска институция на всичко, което се случва като намеса във вътрешните ни работи. Когато се мълчи, се създава усещането за примирение с този натиск. Категорично настоявам за реакция от Външно министерство и от парламентарно представените партии. Т.нар. нови демократични политици на промяната дължат на българските граждани ясна и националноотговорна позиция. В противен случай мълчанието им ще бъде доказателството за това, че не работят за България, а за прокарването на външни интереси в страната ни.

 

Националните ни интереси не могат да бъдат определяни просто като спор, от когото и да било. Сега, повече от всякога, България е длъжна да отстоява докрай своята твърда политика, защото тя е принципна и касае нашата идентичност и суверенитет.

 

Ангел Джамбазки