Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Пореден ярък пример за тежък провал, некомпетентност и сбъркана политика на Европейския съюз


2021-11-27 17:12 | коментара

Милиони от джобовете на европейските данъкоплатци се изливат безконтролно, защото бюрократите в Европа се поддават на изнудване от един отявлен диктатор

 

Поредният ярък признак за тежък провал, некомпетентност, безотговорност и политическа импотентност и на ЕК, и на ЕП, и на ЕС изобщо. Това става пределно ясно от отпуснатите допълнителни 149,6 милиона евро, финансирани от оставащия марж на бюджета за 2021 година на Съюза. Това финансиране трябваше да приключи в началото на 2022 година, но срокът вече се удължава.

 

Едни милиони евро от джобовете на европейските данъкоплатци се изливат безконтролно, защото бюрократите в Европейската комисия се поддават на изнудване и на страх от един отявлен диктатор. И отново прекрасната и дълбоко далновидна европейска политика не е мръднала в никаква посока по отношение на Турция и мигрантската криза. Никаква разлика нито отпреди година, нито от момента, в който Урсула фон дер Лайен беше пратена в ъгъла на диванчето. Сякаш всички европейски чиновници също са седнали някъде в Брюксел и са се превърнали просто в безучастни наблюдатели.

 

Само че нека да е ясно - това са парите на европейските данъкоплатци, а не нечии лични финанси. Докато тази политика продължава, докато Европа е на колене пред Ердоган и неговия режим, този човек ще прави във всеки един момент каквото си поиска. Ще извива ръце, ще си играе с европейската цивилизация и ще финансира незаконните си войни, където си пожелае. Както, апропо, в продължение на години доказва, че може да го прави много успешно. Единствено и само благодарение на нелепите лидери, които  управляват Европа. Жалко, много жалко!

 

Ангел Джамбазки