Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Клето и жалко е в Северна Македония да виждат фашизъм, когато някой им показва грозното лице на югоносталгизма


2021-12-19 17:55 | коментара

Драги Пендаровски, предполагам, че това изказване е някаква форма на подмазване, но доста неумело. Сигурен съм, че във Вашите представи показвате завидно ниво на дипломация, но в реалността е клето и жалко да се надявате, че, имайки нов премиер, България изведнъж ще спре да настоява за историческата истина. Клето и жалко е да виждате фашизъм, когато някой Ви показва грозното лице на югоносталгизма, в който сте се окопали. Клето и жалко е точно Вие да говорите за фашизъм, когато в Република Северна Македония правата на българите са потъпквани всекидневно.

 

Говорите за фашизъм, но всъщност 30 години след обявената независимост и поемането по демократичен път Северна Македония все още не е осъдила престъпленията на Югославия, която направи всичко, за да изтрие всякакъв помен от България и българското в Македония. До ден днешен, въпреки репресиите и незачитането в РСМ,  има български граждани с доказан български произход. Искате да сте част от Европа, тогава осъдете престъпленията на комунистическия режим, осъдете убийствата на българите, заточването им в югославски концлагери като „Голи оток“, само защото са пазели родовата си памет и чест.

 

И ако досега не Ви стана ясно, ние няма да отстъпим и милиметър от нашата позиция, без значение от количеството на емисарски поклони, които правите. Защото евтините търгашески напъни няма място в ЕС. Можете да ме наричате фашист колкото си искате, но бъдете сигурен, че това по никакъв начин няма да ме спре и ще продължа да държа твърдата линия на достойната българска позиция, заради историята и дедите ни, които заслужават само и единствено това. Надявам се да сте наясно, че наричайки мен фашист, обиждате и всички български граждани, за които правотата в отношенията между България и РС Македония са кауза.

 

Историята винаги е била безпощадна към предателите, а истинското лице рано или късно лъсва пред народа. Приемете го като предупреждение към всеки, дръзнал да постави интересите на България за продан. Нашата правота не е нито на запад, нито на изток, нито накъдето повее вятъра.

 

А Македония е за нас е братска, втора българска държава на Балканите. И това няма да се промени.

 

Ангел Джамбазки