Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Всякаква форма на шикалкавене в разговорите със Северна Македония вече минава в графата на отстъпление и национално предателство


2022-01-24 16:50 | коментара

Днес на официално посещение в България пристига премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, а утре двете правителства ще заседават заедно. Българското правителствено посещение в Северна Македония беше нагледен политически цирк и пример за дипломатическа сервилност. Това не бива и не трябва да се повтаря на местна почва. Редно е да видим твърдост и решителност най-сетне. Времето за сладки приказки свърши. Този път разговорите за откриването на нелепи самолетни линии няма да успеят да замажат очите за истински важната тема за България. Защото най-голямата заплаха в момента е безпрецедентният натискът от запад върху страната ни за промяна в позицията ни.

 

Оттук насетне всяка форма на шикалкавене, по въпросите за правата на македонските българи в РСМ и фалшификациите на собствената ни история, минава в графата на отстъплението и националното предателство. А в момент като този - това няма как да остане простено.

 

Много се надявам да се е появила най-сетне капка здрав разум в българския министър-председател, да си е взел необходимите поуки от безумното си поведение или най-малкото поне да се е консултирал с точните хора, за да коригира собствената си некомпетентност по темата. Много се надявам, но дълбоко се съмнявам. Защото зад лицемерната усмивка стои лицето на нагаждачеството, а това никой български гражданин няма да го прости.

 

Ние не спорим със Северна Македония за чушки и домати. Ние настояваме за защита на правата на истински хора, истински граждани. И ако те не бъдат защитени днес, сега, в този момент и на родна земя, ще се произнася българският народ на референдум след няколко месеца.

 

Ангел Джамбазки