Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Когато дюнерът избухне…


2012-07-20 00:00 | коментара

Абсолютният провал на властта по темата национална сигурност

В деня, в който в София пристигна, вероятно най-катастрофалният и най-унизителният за властта евродоклад, който изобщо някога е получаван от държава-членка на ЕС, в България се случи далеч по-страшно събитие. Връзката оставям на любителите на световния заговор. Събитие, което ще промени завинаги измамната илюзия, че сме „остров на стабилност”, че сме защитени от фронта на новата асиметрична война – слепия ислямски терор.

Близо тридесет години след атентата на гара Буново, дело на протурски изроди-терористи, днес отново в България избухна взрив. На 9 март 1985 година турски агенти взривиха вагон, пълен с майки с деца, от бързия влак.

Аналогията с турския терор е повече от очевидна – и тогава и днес нападението е подло и „сляпо”, жертвите не са военни или полицейски власти, а цивилни туристи. И турските терористи взривиха вагон с майки и деца, и днес ислямистите взривиха автобус, в който се возиха възрастни туристи, деца и бременни жени.

България вече никога няма да е същата. След 20 и повече години безсилие, безотговорност, дебелашки тъпотии, подценяване, дюнеровата защита, но най-вече разграждане на всички системи за сигурност и отбрана, очакваното се случи – ислямистите вече водят война на наша територия. Взривяват бомби и убиват хора в България, не по телевизора.

България отдава няма разузнавателната си мрежа в Турция, Северна Африка и Близкия изток. Тази мрежа, градена с години, е позволила на държавата да се информира и предпази години наред от терористичната заплаха. Тази мрежа беше унищожена с лека ръка след 89-а от плеядата либерали и псевдодемократи, за съжаление управлявали страната ни.

Днес България не знае какво се случва в Йемен, Тунис, Египет, Алжир, Ирак, Сирия и прочее, защото разузнаването ни там вече не съществува. Сега там вилнее проислямисткият хаос, наложен от САЩ,  в интерес на САЩ. Проислямистки хаос, гнездо на терора. Терорът, който кацна в Бургас. Попитайте сега външния ни министър как е демокрацията в Тунис?

Безпощадно ясно стана едно – държава не се пази с дюнери на всеки ъгъл, с ритане на мачле с „чалмите”. Държава се пази с разузнаване, контраразузнаване, служби за сигурност. От години повтаряме, че България е разграден двор за емисарите на ислямския терор. Че из Родопите безпрепятствено се шляят всякакви тъмни субекти, предимно с произход от Йордания, Йемен, Северна Африка и Близкия изток. Че съмнителни типове с дълги бради и налудничав блясък в очите финансират строежа на нови джамии из цялата държава. Че в циганската махала в Пазарджик посред бял ден се проповядва радикален ислям и противодържавни теории за това, че България трябва да е халифат. Че из Студентски град в София и по малките улички около джамията могат да се видят всякакви типове от арабски произход. Държавата отговори на тези предупреждения с дюнерджийската отбранителна стратегия, която днес беше взривена. И уби мирни туристи.

Да видим сега къде са лицемерите – правозащитници, от всякаквите комитети на Сорос, които вдигат шум до небето за всеки екстрадиран потенциален терорист и правят наркомански стачки пред оградата в Бусманци. Да чуем пак „приоритетите” на външния министър, който обиколи всички нови „демокрации” от Тунис до Египет, през Либия. Където ислямистите свалиха диктаторите и дойдоха на власт. Което и сега се случва в Сирия – за тези които не са разбрали.

Основата, корените на ислямския терор, са в течението на „уахабитите” и техните производни. Политическите им организации започват от „Мюсюлмански братя”, следват „Джамаа исламия”, „Хамас” и „Хизбула” – все проявления на новите управляващи в Северна Африка и Близкия изток. Ако някой още не е разбрал  „Арабската пролет”, финансирана и организирана от ЦРУ, реабилитира и вкара във властта „Мюсюлмански братя” и в Тунис, и в Либия, и в Египет.  Днес на подстъпите към Дамаск, отново са ислямистите, организирани и поддържани от същите организации. Организации, които външният ни министър подкрепя под път и над път. Организации, чиито бойци вероятно стоят зад взрива в Бургас.

Това са фактите. Както е факт, че дюнерите не пазят от бомби.

България всекидневно се залива от приливна вълна имигранти от арабския свят. Всякаква тиня засяда из тесните улички около „Екзарх Йосиф”, „Братя Миладинови”, „Кирил и Методий” и бавно, но сигурно, превръщат държавата ни в копие на Бейрут и Кербала.

Държавната власт е безсилна. Друг факт. Българското контраразузнаване проспа бомбения атентат в Бургас. Въпреки предупрежденията и публикациите от преди месеци и в еврейски, и в руски медии. Това е провал в защитата на сигурността, провал, съизмерим с провала на властта във вътрешния ред и правосъдието, констатиран в евродоклада. В деня на взрива, антимафиоти от звено „Терор” в ГДБОП бяха арестувани, защото изнудвали семейство строители. Да си правят компания в ареста с депутат-изнудвач от управляващата партия, любител на чалга-проститутки.

Сега всеки ще се поупражнява по темата, ще гледаме сериозни и състрадателни мутри по телевизора, пенсионирани експерти по нещо ще ни обясняват колко е трудно да се заловят извършителите. И ще дойде август. Ще чуем как такива неща ставали по целия свят, ама не можели да се предвидят, ама трябвало да продължим да живеем. С тъпа усмивка и овча вяра във властта. Ще чуем как злодеят Иран е виновен, кой друг. Как трябва да бъде наказан.

Спомнете си следната поредност от събития. САЩ уволняват меко казано нелепия трубадур на гей-парадите и защитник на циганските катуни Уорлик и на негово място изпращат много по-високопоставен дипломат, специалист по Иран. В София каца Клинтън, държавен секретар на САЩ. България прави сериозни антируски заявки, подкрепя похода на финансираните от САЩ ислямисти към Дамаск. В София каца генерал Петреъс, началник на ЦРУ. В Бургас избухва взрив. Още не се е разнесъл димът и не се знае броят на убитите и виновникът вече е обявен.

Иран.

Вече може да започне наказателна операция.

За такъв провал вече трябваше да има уволнени отговорни длъжностни лица. От началниците на службите чак до ресорния им министър. Само че няма, няма и да има.

България е нападната. Трябва да се защитава. Дано и последният подмазвач, дебилно подкрепящ властта и световната демокрация, е разбрал, че България е мишена на ислямисти. Че мюфтийството трябва да е под контрола на българската държава, не на турския Дианет. Че искането за още джамии в София е провокация.

Че държавата трябва да се пази.

С оръжие и разузнаване, не с дюнери. Трябва да се защитава от дюнерите. От ислямистите. От терористите.