Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Дискриминация над българите


2012-09-05 00:00 | коментара

Основен принцип на българското правителство към българските граждани  е „Плащайте, за да могат циганите да правят каквото си искат”. Защото от Европа така били казвали …

Това е философията и същността и на „европолитиката ”, и на националната такава в България по отношение на циганите. Като се започне от откровено дискриминационната спрямо българското общество „Национална стратегия за интеграция на ромите”, като се мине през избуяващите тук-там намерения да бъдат строени от държавата (разбирайте от нас данъкоплатците) жилища на циганите из страната, разбира се безплатни за циганите, като се мине през малоумието да се плаща на цигани заплата, за да ходят на училище, та чак до напълно безплатните за тях в много части на страната вода, ток, дърва и градски транспорт.

Заглавие от вестник СЕГА: „С 2000 – 3000 евро ромите ще стават бизнесмени. Еврокомисията и Световната банка препоръчват на България и другите страни от Източна Европа да приобщят бедните малцинства, като им отпускат микрокредити”…

Това вече е връх на наглостта и лицемерието… От една страна Франция прави струва, системно изритва циганите от катуните им, нищо че са европейски граждани и независимо от това кой управлява държавата. От друга ни дава съвети как ние да ги „интегрираме”. Очевидно в ЕС под интеграция на циганите се разбира закрепостяването им в България до пълното циганизиране на държавата и превръщането ù в буферна територия, населена от неписмени полуцивилизовани общности, по границата на ЕС.

От нас зависи дали ще допуснем това да се случи.

Аз лично съм „за” подобно кредитиране. При едно условие: отказ от българско гражданство на „бенефициента”, връщане на българските документи за самоличност и еднопосочен билет за някъде. Където му душа иска.

Съобразно чергарските традиции на етноса …