Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ти би ли се сражавал за Отечеството?


2015-05-08 12:37 | коментара

Специален коментар на Ангел Джамбазки за „Лентата.ком

 

Изследване на общественото мнение на международна агенция, по утвърдена методика, а именно УИН/Gallup international на този въпрос дава следните прелюбопитни резултати: едва една четвърт от българите или 25 % от българското население са готови да защитят Отечеството си с оръжие в ръка.

 

Още малко данни за готовността на населението на съседните ни държави от приложената за изследването графика :

 

1. Турция                                   73 %

2. Косово                                   58 %

3. Босна и Херцеговина              55 %

4. Гърция                                   54 %

5. Сърбия                                  46 %

6. Македония                             38 %

7. Румъния                                 38 %

 

Защо се случи всичко това?

 

По много причини. Стълбовете на една нация са семейството като основа и другите три – училище, армия, църква.

 

Семейството. Каквото и да се каже, ще е малко и не пълно. Просто разгледайте профилите на младите българи в социалните мрежи. Забавленията, деня, училището, баловете, ако щете. И завършете размисъла с бащата-готвач. И не ми казвайте, че сравнението е прекалено. Не е прекалено. Вижте клипчетата от училищните стаи. Вижте кючеците и гюбеците по чиновете под портретите на Паисий, Каравелов, Ботев, Левски. Отношението към учителите и преподавателите.  

 

Като продължим с липсата на патриотично възпитание в училищата. С подмяната и изтриването на българската история от образователната система. С пренаписването на учебниците по някогашните предмети „Родинознание“, „Музика“, „История на България“, така че младите българи да не научат нищо от своето минало, освен че България е мултиетническа сбирщина, в която има много „общности“, които „винаги са живели в толерантност“ и по време на „присъствието“ и по време на „отсъствието“. Нищо съществено и научимо за великите български владетели, за изграждането на завидна държавност и уникална култура, писменост и традиция, нищо за борбите, съпротивата и победите срещу нашественици и поробители, за БРЦК, въстания, завери, въстания на българите в Македония и Одринско, войни за национално Освобождение и Обединение. Не случайно написах последните думи с главни букви.  

 

Като преминем през премахването на задължителната наборна военна служба. Има ли някой съмнения в ролята на училището и армията в националното възпитание?  Има ли някой съмнение дали службата във войската изгражда отношение към държавата и обществото. Че учи? И когато някой радикален либерал-фашист ви се възмУти на идеята за връщане на наборната служба, защото го нямало никъде вече, му кажете, че наборната военна служба се възстановява в напълно сравнимите по мащаб, население и ресурси с нас прибалтийски републики. И радикал-либерал-фашистът ще млъкне веднага. Защото онова възстановяване на наборната военна служба има ясно изразена геополитическа насоченост и причина. В унисон с политиката на посолствата, които раздават грантовете и финансират „хепънингите“ и „пърформансите“.

 

Огледайте внимателно личния състав на българската армия. Дори по кадрите от последния парад. Когато имаш повече показана техника на гей-парад, отколкото на военен такъв, имаш голям проблем.  

 

За БПЦ, както казах не желая да отварям дума. Че ще стане богохулно.

 

След разбиването на армия, църква, училище, след превръщането на гей-парада в почти задължителен, тези резултати не са учудващи.

 

Говори ли ви нещо това? Освен, че БХК, част от редовните автори на вестниците „Капитал“ и „Дневник“, електронната медия Медиапул, Дойче веле, тези които „ревизират" учебниците по история, литература, музика имат повод да празнуват. Да се почерпят, че са свършили добра работа.

 

Вероятно няколко редакции, комитети и „тинк танкове“ имат повод да си отворят бутилка розово шампанско и да си пуснат YMCA на Village People.

 

Тези, които около и на 6-ти януари, 3-ти март, 20-ти април, 6-ти май, 24-ти май, 6-ти септември, 22-ри септември задължително пускат „статии", "“анализи", „блогове" с приблизително следните заглавия „Денят на храбростта - не е ли отживелица?", „Хорото в Тунджа на Йорданов ден - излишен балкански мачизъм", „Патриотизмът е отживелица", или „Патриотизмът е путинизъм - затова е вреден", „3-ти март не е ден на Освобождение, а на поробване“, „Всъщност „присъствието“ е било мирно съвместно съществуване“, „Няма Баташко клане, става дума за междуселски спор с няколко убити“, „Всеки български националист всъщност е руски" (не че няма един такъв)... и прочее и прочее...

 

По статиите, блоговете, позициите им ще ги познаете, както се казва. Тези дето работят разрушители на държавността и националния дух. Грантовите „правозащитници" и либералните фашисти. Тези, които работят това - защитните сили, патриотизмът, като имунна защита на нацията, да бъде сведен до тези 25 процента. Пак повтарям, по-ниска от готовността на населението за защита на държавата си във всичките съседни държави.

 

Очевидно са свършили отлична работа. Разградили са българската нация, българската национална кауза и националната идея до 25 % от българското население. Внушили са на останалите 75 % от българските граждани, че не трябва, не е нужно, не е ценност да се пази Отечеството.

 

Превърнали са тези 75 % от българските граждани в „апатриди". Хора без корен. Без дух. Без принадлежност. Без инстинкт за самозащита и самосъхранение. Без съзнанието за национална кауза. За общество и общност. Без национална съвест. Без гражданско съзнание. Превърнали са ги в консуматори. Потребители. На менте-стоки и менте-политика.

 

Вижте резултатите в околните ни държави. Показателни са.

 

Реално погледнато националната сигурност и териториалната цялост на България може да бъде обективно заплашена от една съседна държава. Република Турция. Твърде вероятно е това да се случи при наличието на обективни предпоставки и събития. Като например – дългоочакваното обявяване на обещаната още през 1920 държава на кюрдите или Кюрдистан. Както ви е известно, кюрдите са най-голямата нация без собствена държава в света, почти 60 милиона, разпръснати между вече несъществуващата Сирия, вече несъществуващия Ирак, Иран и познайте кого?

 

Република Турция, разбира се. И ако държавата Кюрдистан бъде обявена, което е твърде вероятно, коя държава ще бъде ощетена? Република Турция, разбира се. Накъде ще търси компенсация Република Турция, държавата, която има втората по-големина и подготовка НАТО-вска армия в Европа при тези обстоятелства? Гърция поне ще окаже съпротива два-три дни.

 

Република Турция, 73 % от населението на която би защитило държавата си. При население повече от 80 милиона човека. Срещу 25 % от не повече от 7-те милиона български граждани. И още малко информация по темата. Преди месец-два НСИ обяви годишната си демографска статистика. Покрай чудовищните факти за демографската катастрофа, в която се намира българската нация, един важен факт беше подминат от обществото. А именно – единствената област, която надминава София по демографски прираст се оказа Кърджали. И то не по брой на родени. А на преселили се от Турция в Кърджали. Турски пенсионери. Които купуват имоти. В Кърджали.  

 

Аферим. Машала. Ашколсун.

 

Има ли добра новина? Всъщност има. След тази масирана пропаганда, след този тотален разпад, след тази антинационална вакханалия ВСЕ ОЩЕ са останали поне 25 % българи, които смятат за свой отечествен дълг да защитят България, ако се наложи.

 

Това изобщо не е малко. Въпрос на организация. И на патриотично образование в училищата и на възстановяване на наборната служба.

 

И на подготовка.