Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Турско нашествие


2017-02-28 10:51 | коментара

От няколко дни в редица български медии се прокрадва информация за ударно подаване на заявления за гласуване от Турция. И това е огромен проблем. Защото е недопустима намеса на все по-враждебна и агресивна Турция в нашите вътрешни работи.

 

Днес изтича срокът, в който българите зад граница могат да се включат в избирателните списъци. А желаещите в Турция да гласуват са на път да поставят абсолютен рекорд. До този час според сайта на ЦИК те са над 16 207 души. 

 

Това е истинска заплаха. И убедително доказва правотата на тезата ни, а именно - Турция се намесва недопустимо и пряко в избора на народни представители и Министерски съвет на Република България.

 

На президентските избори миналата есен заявките от Турция са били почти наполовина - 8842. На изборите за Народно събрание през 2014 г. - около 9000. 

 

Зад това стои извън всякакво съмнение изключителна организация на турската държава, турските разузнавателни служби и двете турски партии, които ще се „борят“ за гласовете на изселниците - ДПС и ДОСТ/НПСД. Турската агентура.  

 

Както и богат арсенал от методи за набиране на гласоподаватели - например събиране на лични карти, лични данни, които турските агенти снимат и въвеждат данните в системата на ЦИК. Вече Ви показахме на президентските избори „бюрата за регистрация“ пред избирателните секции в големите турски градове, например в Бурса, на които грамотни партийци попълват заявления за гласуване на гражданите. В нарушение на българското законодателство. Само че няма кой да ги санкционира, защото в Турция българските закони не важат.

 

Целта - максимален брой хора да се впишат предварително в избирателните списъци и така да ускорят гласуването в самия изборен ден. Да заобиколят закона и да избегнат попълването на декларации на място, което значително забавя процеса.

 

Мобилизацията на турската власт е срещу ограничението от 35 секции. Напомням – ограничението на секциите беше наложено в Изборния кодекс от Обединени патриоти. С тежки скандали и въпреки яростната съпротива на турските агенти. Тогава разните гнили либерали, които днес се пишат първи патриоти, бяха „за“ гласуването в Турция. Визирам г-н Кънев и компания, както и да се казва днес партията им.  

 

Тогава в цяла Турция успяха да гласуват около 36 000 души. Под строй, под команда, без да знаят една дума на български език, без да са се интересували никога от проблемите на Отечеството. Защото си имат друго. Турско.

 

Прави бяхме. Гласуването в Турция е опасност и трябва да бъде спряно.

 

Турските агенти обявиха, че ще организират автобуси с изселници, които да идват да гласуват. Няма да стане. Чакаме ги. Няма да влязат на наша територия.