Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Апокалипсис сега


2010-11-25 00:00:00 | коментара

Или „Мила Родино” vs „Джелем, джелем”

През 2050 г. това ще е изборът. По-скоро, през 2050 г. този избор ще е приключил в полза на известната циганска чалгия. Статистически, демографски, национално, географски – всякак. Българската държава няма да съществува. Поне не такава, каквато я познаваме. Или каквато помним, или за каквато мечтаем. Всъщност изобщо не е нужно циганите да станат мнозинство, за да се разпадне държавата – и социално, и териториално. Достатъчно е броят на неграмотните, несоциализирани, нетрудоспособни, мразещи държавата и държавността във всичките й форми цигани да се удвои. „Нетрудоспособни” в смисъл на неможещи и нежелаещи да си търсят и намерят почтена работа, иначе в отлична здравна форма за кючеци, гюбеци, крадене на жица и прочее „традиционни” цигански занимания.

Сега броят им е около 650-700 хиляди, преброяването догодина ще покаже някаква вярна цифра. И сега, при тази бройка, държавата се задъхва. От тези 700 хиляди, които висят на осигурителната и здравната система. Без никаква идея трайно да си намерят някаква работа. Източвайки всеки месец здравните и осигурителните вноски на всеки един българин … Страшна ирония – сами плащаме разграбването и унищожаването на държавата си.

И сега в България има цели цигански анклави, в които държавната ни власт не съществува. В София има улици-граници. Между държавата България и черната дупка на гетото. „Ришки проход”, „Кукуш”, ул. „Градините” в Орландовци, ул. „Баталова воденица” във „Възраждане”. Там нашите съграждани и сънародници отдавна живеят в 2050 година. За тях кражбите, грабежите, побоищата, битовата престъпност, хулиганството, краденето и горенето на кабели под балконите, безкрайните тридневни маанета, убийствата по хулигански подбуди са ежедневие. Убийства на расова и етническа основа. Извършени срещу българи. От цигани. Помните ли професор Калоянов или Боби Райнов. По-скоро помните ли как умряха те? Това е в София – представете си как се живее в село Мечка.

Вчера гледах министър Цветанов да обещава на селскостопанските производители в Ихтиман още два (!), забележете, полицейски патрула за охрана на продукцията от циганското нашествие. На фона на потрошен при пореден сблъсък с циганите полицейски джип. Тъжна гледка. Но показателна. Още цели два патрула срещу махалата… досега бил един. Това е през 2010-а. Представете си 2020-та, 2030-та, 2040-та … Когато свърши държавният и общинският метал и няма какво да се предава на скрап. Когато се разграбят „безстопанствените” постройки – изоставени читалища, училища, общински постройки в изоставените села. Когато „несоциализираните” ни и „неинтегрирани” съграждани обърнат очи към частните имоти …

Разпадът на държавата ни няма да мине без гражданска война, убеден съм в това.

След като бяха обявени резултатите от изследването на Центъра за демографски изследвания, което ясно, безпристрастно и  по статистически вписа в некролога на държавата България годината 2050-та, пропагандната машина на властта се завъртя с пълни обороти. За да замаже, замотае, замете, успи и приспи за пореден път и малкото останали граждани на Република България, гледащи отвъд чалгата в политиката и турската боза, лееща се от телевизионния ефир. Не било толкова страшно. Щели сме да оцелеем. Българите се връщали на село, защото било по-спокойно. И „Джелем, джелем” от екрана на едната сапунка. Нелепа гротеска с „цигански” скеч от екрана на другата.  Шеговито. За забава на публиката.

Защото идат избори. Всъщност винаги има някакви избори. Циганският глас е евтин и непретенциозен. Купува се с пари и кебапчета, контролира се с някоя и друга тояга. И избира „правилната” власт. И бавно, но сигурно закопава България.

Преди време написах един текст по темата, който уви, още е „актуален”.

В заключение – изход от тази ситуация, разбира се има. Все още. Нужно е само държавно решение на държавните мъже и жени и воля да се изпълни.

Ако ли не – имаше един такъв не много смешен виц – „Оптимистът учи английски, песимистът китайски, а реалистът си купува „Калашников”.

Като послепис. И като реквием.