Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Ангел Джамбазки, евродепутат от Групата на европейските консерватори и реформисти и зам.-председател на ВМРО-Българско национално движение, в интервю за предаването на Радио „Фокус“ „Това е България“ 

Разпространената по медиите „новина“, че от страна на ЕК и ЕП има натиск за ратифицирането на Истанбулската конвенция е невярна.

Думата взе и евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. От своя страна той заяви, че представлява България и правителството на страната в ЕП и че смята за неприемливи думите на колегите си от ЕП по отношение на България. "По-голямата част от вас доказаха, че разговорът за тази конвенция е политически и става дума за леви позиции. Разбирам, че част от депутатите искат да си играят на комунизъм и леви позиции, но просто не са живели във време на комунизъм. Ние сме против насилието, но в този документ има "джендър" идеология", категоричен бе Джамбазки.

"Позицията на ВМРО е, че никой не трябва да си позволява такъв език и такова началническо поведение над нито една българска институция.

Трябва да се премахне неяснотата и разнопосочното тълкуване на сега действащия наказателен кодекс в частта му за неизбежната отбрана. Необходимо е също да се либерализира режимът за придобиване на оръжие, за да се намали броят на незаконно притежаваното оръжие у нас, обясни в студиото на Европа сутрин евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Ангел Джамбазки заяви в предаването „Още от деня“, че: 

„Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене и използване на оръжие за самоотбрана и самоохрана“.

"Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене и използване на оръжие за самоотбрана и самоохрана", коментира в своя позиция зам.-председателят на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки по повод отпор, който според ВМРО оказват политици, прокуратурата, ВСС и либерални среди в България, срещу разширяването на института за неизбежна отбрана в НК.

Трябва да се гласуват промени в чл. 12 от Наказателния кодекс, с които да бъде защитено правото на самоотбрана и самоохрана на всеки един гражданин при нападение.