Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


ВМРО ще инициират в началото на другата седмица обществен дебат за законодателни промени в НК, които ще изискват институтът на неизбежна самоотбрана да бъде разширен. 

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в защита на собствеността си! Това се казва в позицията на евродепутатът и зам.-председател на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки, пусната на личната му фейсбук страница:

Евродепутатът Ангел Джамбазки, от редовете на ВМРО на Красимир Карачакачанов, заяви, че премахването на паметника на македонския революционер Андон Лазов – Кьосето е всъщност изпълняване на договора за добросъседство с България, пише приближеното до Никола Груевски скопско електронно издание „Курир“. Джамбазки пише, че е необходимо паметникът да бъде поискан от България и да се постави в Благоевград. „

Европейският съюз не може да наложи въвеждането на регистрираните партньорства в България. Това коментираха българските евродепутати Емил Радев, ЕНП/ГЕРБ, и Ангел Джамбазки, ЕКР/ВМРО, във връзка с приетото от Комисията по правни въпроси предложение да се отправи устен въпрос към Европейската комисия за включване на регистрираните партньорства в обхвата на регламента, засягащ въпросите за признаването и изпълнението на решения по брачни дела и делата, свързани с родителската отговорност, и международното отвличане на деца.

Позиция категорично против налагането на "регистрирано партньорство" заеха евродепутатите от ГЕРБ и ВМРО Емил Радев и Ангел Джамбазки. 

Според евродепутата за Гърция въпросът не е за името на Македония

Ангел Джамбазки заяви в предаването „Панорама“, че няма български родолюбец, който да не иска да пази природата ни. Коментира, че Ска Келер е тежко заблудена, защото твърдението, че ще се застрояват 48% от Пирин, е утопия и няма да има такива разрешения.

"Ходила днес да пие кафе в кръчмата на Кресненското дефиле. Но не пожела да я срещнем с хората там. Колегата протестира в България, но в Германия за 2 години са построени 14 лифта. Предстои още 20 да се построят. Техните не са като нашите по четири души в кабина. Техните кабини са като автобуси". Така коментира посещението на "зелената" евродепутатка Ска Келер колегата ѝ Ангел Джамбазки. 

„Зеленото“ родолюбие е родолюбие, защото това е нещото, което завещаваме на българското поколение. Ние се стараем да правим това – гледаме да сме повече в природата, по-малко на жълтите павета, за разлика от нашите опоненти. Това каза в предаването Панорама по БНТ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.