Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


С позицията си за бежанците България показва, че е фактор в Европейския съюз.

"БКП е виновна категорично за съучастие в създаването на македонската нация. Не съм казвал, че членовете на БСП са за разстрел, г-жа Нинова очевидно е обхваната от някаква августовска скука и се опитва да се хване за нещо и да се направи на интересна". Това заяви зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова, след като тя изпрати писмо до председателят на Европейският парламент (ЕП). В него Нинова призова Антонио Таяни да предприеме мерки за думите на Джамбазки, че "социалистите били за разстрел".

БКП създаде македонската държава, Нинова дължи извинение на обществото, категоричен е зам.-председателят на ВМРО

"Няма причина правителството да не издържи до евроизборите. Има определено напрежение, но по-добре така, за да си казваме цялата истина в очите и да водим диалог. Ако искате да ви кажа честно, в Европа не се интересуват много какво се случва във вътрешнополитическите работи на България. Европа от време на време я хваща ишиасът."
Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по темата за стабилността на управляващата коалиция.
"Между Охрид и Черно море живее един и същ народ, който е разделен в две държави. Мнозинството от хората в Република Македония пазят и помнят своите български корени. Роднините на Зоран Заев участват в управлението на град Петрич. Какви са те, на всичко е ясно", добави Джамбазки по повод общото честване на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.
Стр. 2

Евродепутатите Ангел Джамбазки и Асим Адемов, народните представители Богдан Боцев и Димитър Стоянов.заместник областният управител Антоанета Янчева, кметовете и председателите на Общинските съвети на Гоце Делчев и Петрич, представители на политически партии и много граждани почетоха паметта на героите от Илинденско Преображенското въстание с венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев в с. Попови ливади. Заупокойна молитва за загиналите и молебен за здраве, отслужи Неврокопският митрополит Серафим. Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и евродепутатът Ангел Джамбазки припомниха славни моменти от историята на въстанието, с които всеки българин се гордее и помни.

В България има домашно насилие и това е проблем. Прокуратурата, съдът и МВР не са достатъчно ефективни при преследването и наказването на насилниците и това е по-големият проблем. В същото време има закони за равенството между мъжа и жената и за защита от домашното насилие. Истанбулската конвенция използваше легитимната тема срещу насилието над жените за прикритие

Евродепутатът Ангел Джамбазки бе на работно посещение в Търговище. Това се случи тази неделя (29.07.2018 г.), когато българският представител в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти откри приемна за граждани.

Като сблъсък на характери и отстояване на позиции определи конфликта в коалицията "Обединени патриоти" евродепутатът Ангел Джамбазки. Той бе във В. Търново за връчването на първото офицерско и сержантско звание на курсантите и кадетите от 140-ия випуск на НВУ "Васил Левски".

Когато не допускаш медиите да си вършат работата, отваряш широко вратата за слуховете