Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Германският евродепутат и лидер на Зелените в ЕП Ска Келер заяви, че България няма да получи европейски средства за трасе през Кресненското дефиле. Местността е защитена, а строителството там е нарушение на европейското законодателство, посочи Келер.

Тези, които водят протестите за Пирин, не са природозащтници, а са политически мотивирани лица. Това са "Да, България", ДСБ, Зелените, които заедно отидоха на избори. Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в "Събуди се" на Нова телевизия. И продължи: "Техните зелени активисти имат 80 гласа в тази тежка битка политическа. Могат да се явят с тях на балотаж за домоуправител в нисък блок. Те са мотивирани от политическата си катастрофа".

Председателят на ВМРО - БНД и заместник министър председател по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов и заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки, независимо един от друг пуснаха позиции в социалната мрежа Фейсбук относно поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани

Немската евродепутатка Ска Келер говори пред сградата на Министерския съвет

Със съобщение до медиите ВМРО вижда "поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани."

"Македония е българска и гърците нямат никакви основания за тези протести", изтъкна евродепутът Ангел Джамбазки по повод протесттите в Гърция. Той изтъкна, че спорът около историческото име на Македония е последствие от Блаканските войни, когато гърците окупират територии, в които и до днес хората говорят на български диалект.
Стр. 3

В момента обсъждаме създаването на документ за борба срещу насилието, заедно с Вишеградската четворка и Обединеното Кралство, в който да не присъстват спорните термини "социален пол", "трети пол" и "нестереотипните роли на пола, съобщи евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Евродепутатът Ангел Джам-базки, който е и зам.-председател на ВМРО, разпрати вчера официално писмо до медиите, в което обяснява, че документ към т.нар.

Според колеги на евродепутатката, сред които и българският представител в ЕП Ангел Джамбазки, става дума за защита на интересите на алпийските държави в зимния туризъм. От години фактите показват, че Швейцария и Австрия ще бъдат засегнати, ако нашата страна развие сектора, тъй като цените тук са по-ниски, а обслужването и природните дадености с нищо не отстъпват на алпийските курорти.
Стр. 1, 7