Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Немската евродепутатка Ска Келер говори пред сградата на Министерския съвет

Със съобщение до медиите ВМРО вижда "поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани."

"Македония е българска и гърците нямат никакви основания за тези протести", изтъкна евродепутът Ангел Джамбазки по повод протесттите в Гърция. Той изтъкна, че спорът около историческото име на Македония е последствие от Блаканските войни, когато гърците окупират територии, в които и до днес хората говорят на български диалект.
Стр. 3

В момента обсъждаме създаването на документ за борба срещу насилието, заедно с Вишеградската четворка и Обединеното Кралство, в който да не присъстват спорните термини "социален пол", "трети пол" и "нестереотипните роли на пола, съобщи евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Евродепутатът Ангел Джам-базки, който е и зам.-председател на ВМРО, разпрати вчера официално писмо до медиите, в което обяснява, че документ към т.нар.

Според колеги на евродепутатката, сред които и българският представител в ЕП Ангел Джамбазки, става дума за защита на интересите на алпийските държави в зимния туризъм. От години фактите показват, че Швейцария и Австрия ще бъдат засегнати, ако нашата страна развие сектора, тъй като цените тук са по-ниски, а обслужването и природните дадености с нищо не отстъпват на алпийските курорти.
Стр. 1, 7

Гърците нямат никакво основание за претенции към името на Македония, те самите са окупатори в тези земи от 1912 г. Те спекулират и се опитват да изнудват.

Лидерът на Българската националнорадикална партия Димитър Николов и областният лидер на ПП "Нова сила" Тихомир Томов заявиха вчера на брифинг в Стара Загора твърдото си несъгласие с приемането на текстовете, записани в Истанбулската конвенция.

Не се оправдаха катастрофичните прогнози на опозицията за провал на европредседателството. Че на някои им се искаше, няма спор. Но по-важно е с какви очаквания натоварваме следващите шест месеца. Предлагам ви след 180 дена отново да прегледаме написаното и да преценим какво се е случило и какво не.