Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Турция изнудва Европа и диктува дневния й ред, първо беше милиард и половина, сега станаха 3. Никой не се съмнява, че Турция направлява мигрантския поток и цели да провежда неоосманистката си политика, коментира по НТВ евродепутатът Ангел Джамбазки по повод ангажиментите, поети от ЕС.

2015-12-01 20:12 | коментара

Заразпъвахме поредния локум. Този път в оригинал -турски. Разтягаме ги у нас опасните локуми по отношение на обтегнати до скъсване междудържавни отношения на най-високо ниво. Като че ли ако се скъсат, какво толкова - само с пудра захар и нишесте ще се оцапаме.

Трябва да се разбият ислямските гета в Европа. Това заяви евродепутатът и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки с поглед към последните събития и терористичните нападения в Париж.


Според него това разбиване може да стане само "като екстрадираш всеки, който няма основание да е в тези квартали". Това обаче изисква многократни мерки и действия, убеден е Джамбазки, тъй като ако става дума за еднократни мерки, "е необходим самолетоносач".

Димо Гяуров: Настана време страните да се обединят около сериозни общи военни действия срещу "Ислямска държава"


"Приключва либералната и лицемерна Европа, която само коментира проблема, а не сяда и го решава конкретно и кардинално". Това заяви по повод атентатите в Париж евродепутатът Ангел Джамбазки, зам. председател на ВМРО.

Телевизионният спор няма заковано програмно време, ще се излъчва или в събота, или в неделя

Георги Кадиев, който бе кандидат за кмет на София и водач на листата на коалиция "Сердика", остава депутат. Друг кандидат за кмет и трети в листата на ВМРО Ангел Джамбазки пък остава евродепутат. Двамата са депозирали в ОИК - София, отказ от място в Столичния общински съвет.

Отмина и вторият тур на местните избори. Тепърва предстоят анализи, коментари, разсъждения, но на пръв поглед се открояват следните добри новини. На първо място, това е видимо ниският резултат на ДПС. "Традиционни" крепости на антибългарската, турска етническа партия, най-вече в Северна България, имат нови кметове, които не са излъчени от ДПС.

Ниската избирателна активност е едно от ключовите събития на втория тур от този местен вот. Това се дължи на няколко причини. Първата е, че вероятно част от избирателите не са могли да направят своя избор сред кандидатите на балотажа, тъй като техният е изпаднал на първи тур. Заедно с това обаче организацията на вота преди седмица също отказа много от гражданите да отидат до урните. Разполагаме само с първи прогнозни данни, но тепърва ще бъде важно за коментар въпросът за броя на невалидните бюлетини и съмненията за нередности по дадени сигнали, които съпътстват изборния процес. Изводът от този местен вот е голяма преднина на ГЕРБ и това се потвърди и от втория тур. ГЕРБ наистина успява да се наложи в повечето големи градове категорично над своите опоненти. Това освен всичко друго е и голяма отговорност пред тях, защото оттук насетне концентрацията на местна власт е в техните ръце и заедно с централната власт ще ги изправи пред много повече претенции от страна на избирателите и на бизнеса. Това ще им остави по-малко поле за маневри, отколкото имаха досега. Превесът им обаче се дължи преди всичко на изключително добре проведена кампания от тяхна страна. Тя обаче не започна един месец преди изборите, а много по-рано - още от началото на годината. Също така действията на самото правителство послужиха в полза на кандидатите на ГЕРБ.